Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Zöld smoothie, várjuk együtt a tavaszt

A smoothie-k szerelmese vagyok, hiszen villàmgyorsan elkészíthetőek, elèg hozzàjuk maximum hàrom hozzàvalò ès pillanatok alatt el lehet készíteni.  Bàtran játszhadozhatunk az ìzekkel,  a variàciòk szàma végtelen. Üdítő frissìtőre vàgytam, így esett a vàlasztàsom a spenòtra, amit banànnal, almàval és citrommal kombinàltam. Hogy milyen lett az ìze? Meglepően finom ès gyomorsimogatò, a szìne pedig igazi tavaszvárò zöld. 

Hozzàvalòk:
1 banàn
2 marèk spenòt
1 kisebb alma
fèl citrom leve
1/2 liter szènsavmentes àsvànyvìz

Elkészítés:
A megmosott és meghámozott hozzávalókat a turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a frissen facsart citrom levét, az ásványvizet és összeturmixoljuk.

Dupla csokis - màlnás muffin, nemcsak Valentin-napra

A mai napig a csokolàdè szerelmese vagyok, ìgy kitalàltam egyik péntek este, hogy a muffin tèsztàba kakaòt, ètcsokit ès màlnàt teszek. Legyen csokis, àm egyben a gyümölcstől mègis savanykás ìzű. Bevallom bàr dièta ide vagy oda egyet èn is megkòstoltam, àm alapvetően a muffinokkal màsoknak kedveskedtem. Nem kell, hozzà Valentin-nap, hogy meglepjük vele a szerelmünket vagy isteni desszertet készìtsünk a hozzànk közelàllò embereknek. 

Hozzàvalòk:
3 dl liszt / vagy gluténmentes liszt
1,5 dl barnacukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1/2 tábla étcsokoládé
2-3 evőkanál kakaó
200 g málna/ ha mirelit, akkor először olvasszuk fel/

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki darabokat és a málnát. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is a finom kis édes tünemény.
 
 
                                                                   Vigyàzat nagyon csokis ès gyorsan fogy! :-) 

Életmódváltás szenvedés nélkül

Lehetséges az életmódváltás szenvedés nélkül? Igen! Saját bőrömön tapasztaltam. Éveken keresztül voltam túlsúllyos és még most sem mondanám magam nádszálkarcsúnak, azonban az elmúlt egy évben 15 kg-ot fogytam. Persze erre lehet legyinteni, hogy más ezt megteszi 3 hónap alatt fogyókúrával, meg személyi edzővel. A lényeg azonban, hogy  én ezt  a saját tempómban tettem meg.  Fokozatosan keztem el terhelni a közel 100 kg-os testemet, 4 hónap  úszás volt a kezdet, aztán váltottam személyi edzőre méghozzá nem is akármilyenre spártában jártasra.

Szóval nem bíztam semmit sem a véletlenre. Mi volt a célom? Hogy egészségesebb legyek, olyan egyszerű vágyaim voltak, minthogy ne lihegjek, ha felmegyek a lépcsőn, el tudjak menni túrázni az erdőbe, mindenhol találjak magamra ruhát, ha vásárolni szeretnék. Elsőként 10 kg-ot szeretttem volna lefogyni.  Aztán meg kellett találnom, azt a mozgásformát, amit szeretek így lett elsőként az úszás, aztán mire lett egy kis állóképességem és már élveztem a mozgást, akkor váltottam személyi edzőre. Azért tartottam fontosnak a fokozatosságot,  hogyha  lassabban a sajàt  tempómban változtatok, akkor könnyebben élem meg a változást, sokszor még akkor is amikor valójában nehéz. Nem kezdtem bele egyetlen divatos önkínzó fogyókúrába  sem, viszont az edzőnek kikértem a véleményét és megfogadtam a tanácsát az étkezésre vonatkozólag. Lemondtam a cukorról, a szénhidrát minimalizálva lett és a zsíros tejtermékeket is el kellett felejtenem.  Jött a csirkét csirkével, tonhalat tonhallal és a rengeteg saláta időszaka.

Előfordult, hogy bűnöztem-e? Néha igen. Ezt is bevallottam az edzőnek! Nyílván nem dícsért meg, ám nem is szedett le a tíz körmömről, azt mondta, hogy köszöni az őszinteséget ez a legfontosabb ahhoz, hogy együtt tudjunk működni. Sokszor volt és a mai napig is van izomlázam és nem mindig jó komfortzónán kívül lenni, de annál jobb érzés,  amikor megemelsz olyan súlyokat, amikre korábban még ránézni sem mertél.  Az elején nagyon türelmetlen voltam, hogy mikor kezdek már el fogyni. Àm a  mérleg nem akart megmozdulni, aztán kiderült, hogy a kilók  ugyan nehezen mennek le rólam, ám a nadrág méretek gyorsabban változnak,  tehát a fogyás centiben kimutatható. Centis lány lettem, miközben türelmet tanultam és ami a legfontosabb megszerettem a mozgást. Az edzés beleivodótt a hétköznapjaimba, az étkezésem is átformálódott. Ma már nem állok annyit mérlegre, hanem egyszerűen lejárok edzeni, mert szeretem. 
Hogy elértem-e a célom? Jó párat már igen, közben azonban újak születtek így mindig van, ami motivál.  Hogy mindezt, hogyan élem meg?  Több energiám van és úgy gondolom, hogy kis odafigyeléssel, rendszeres sportolással és kitartással semmi sem lehetetlen!  Igaz a mondás, hogy minden fejben dől el. 

Köszönet az edzőmnek Katának!

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása