Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Meggyes-citromos krémtúró, az alakbarát desszert

img_3612.jpg

Létezik olyan desszert, amitől nem jönnek fel ránk a kilók? Igen, hiszen minden a felhasznált alapanyagok összeválogatásán múlik. Nem kell tudnod se sütni, se főzni, mégis ehetsz akár már reggelire is saját készítésű finomságot. Mindössze tíz perc alatt kész van és cukor- és adalékanyag-mentes! 

Hozzávalók:
250 g sovány túró
140 g natúr joghurt
1 evőkanál édesítő
1 citrom reszelt héja
250 g gyorsfagyasztott magozott megy 

Elkészítés:
A mirelit meggyet felolvasztjuk, majd smoothie makerben összeturmixoljuk, majd összekeverjük a sovány túróval és a natúrjoghurttal. Folyékony édesítővel és a reszelt cirtom héjjával ízesítjük.

Jó étvágyat!

Sajtos-spenòtos frittata

Guszta reggeli, ami finom és 10 perc alatt kész van? Igen! Hogy kezdő vagy? Akkor  itt a remek alkalom, hogy kipròbáld magad és nem kell hozzá Gordon Ramsay-nek sem lenned, ezért ez a te recepted. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, így adjuk meg a mòdját! 

Hozzávalòk: 

3 tojás, 1 marék spenòt, 5 dkg trapista sajt, sò, étolaj

Elkészítés: A tojásokat mélytányérban villával felverjük, belereszeljük a sajtot, majd összekeverjük. Ízlès szerint sòval ízesítjük. Forrò serpenyőbe kis olajat öntünk, majd beleöntjûk a tojást és a tetejére szòrjuk a spenòtot. Fedővel lefedve pár percig sütjük.

Jó ètvàgyat!

süti beállítások módosítása