Pikáns sült oldalas köménymagos burgonyával
Beköszöntött az ősz, ezekben napokban élvezzük még egy kicsit a jó időt és a napsütést. A következő őszi étel könnyen elkészíthető, nem kell hozzá konyhatündérnek lenni. Ne feledjük igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több, hiszen sokszor az egyszerűbb ízvilágú étel is isteni finom.
Hozzávalók:
1 kg oldalas
0,5 kg burgonya
só, bors
grillfűszer
3 cikk fokhagyma
köménymag
0,5 kg burgonya
só, bors
grillfűszer
3 cikk fokhagyma
köménymag
Elkészítés:
Az oldalast kisebb darabokra felvágjuk és megszórjuk egy csipetnyi sóval, borssal és grillfűszerrel. A húst olajjal kikent tepsibe tesszük és ízlés szerint meglocsolhatjuk sörrel. Körülbelül 50 percig alufóliával lefedve 180 fokon sütjük, majd 10 percig pirítjuk.
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
Vigyázzunk arra, hogy nehogy szétfőzzük! Egy serpenyőben egy kis olajat felhevítünk és egy marék köménymagot szórunk bele, amit kicsit megpirítunk, úgyhogy a köménymagok épphogy elkezdenek pattogni.Végül a fűszeres zsiradékba tesszük a főtt burgonyát és alaposan összerázzuk, így az nem törik össze. Savanyúságként csalamádét vagy savanyú uborkát ajánlok hozzá.
Jó étvágyat!