Mi az igazán finom szendvicskrém titka?

juhturos_szendvicskrem.jpg

A házi készítésű szendvicskrémek szerelmese vagyok, vonz az újabb és az újabb ízek kipróbálása. Hogy miért készítsünk otthon szendvicskrémet? Mert könnyű elkészíteni őket, nem kell hozzá Jamie Olivernek lenned  csak összekevered az alapanyagokat és már kész is van.
Tudjuk, hogy milyen hozzávalók szerepelnek benne, sokkal egészségesebbek, mint a boltban kaphatóak, hiszen nem tartalmaznak ízfokozókat és tartósítószert. A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint variálhatod. Érdemes krémes alapanyagot választani például mascarpone-t vagy natúr sajtkrémet, amibe máris belekerülhetnek a friss zöldségek, a különböző hagyma fajtákról már nem is beszélve. Remek alap lehet a tonhal vagy akár a különböző sajtok összepárosítása, bátran játszadozzunk az ízekkel.
Miben rejlik a titok? Az odafigyelésben, amikor szívvel lélekkel elkészítjük.

Következzenek kedvenc kenyérre kenhető receptjeim!

Juhtúrós  tavaszi szendvicskrém

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró
1-2 szál újhagyma
3-4 db piros retek
1 levél  medvehagyma
3 evőkanál görögjughurt

Elkészítés:
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Sózni nem szükséges, a juhtúró elég sós. Teljeskiőrlésű pirítóssal fogyasztjuk. A felhasznált zöldségek mennyisége ízlésünknek megfelelően változtatható.

 Mascarponés-lilahagymás szendvicskrém

Hozzávalók:
1 doboz mascarpone
1 fej lilahagyma
20 dkg sonka
egy csipetnyi só

Elkészítés:
Az apróra vágott lilhagymát és a sonkát belekeverjük a mascarponéba, majd ízlés szerint sóval ízesítjük.

Újhagymás sajtsaláta

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
ízlés szerint zöld újhagymának a szára
2 cikk fokhagyma
2 dl tejföl
4 ek. majonéz
1 ek. folyékony édesítő

Elkészítés:
A sajtokat és a keményre főzött kihűtött tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát kis lyukú reszelőn szintén. A tejfölt a majonézzel, a sóval és az édesítővel elkeverjük és ezt az öntetet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és összekeverjük. Az újhagyma szárát apróra felvágjuk és szintén belekeverjük a sajtos masszába. Az elkészült salátát egy éjszakán hagyjuk a hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek.

Lilahagymás tonhalkrém:

Hozzávalók:
1 tonhal konzerv
2 ek. vaj
3 ek. majonéz
1 lilahagyma
só, bors

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy műnyag tálba beleöntjük lé nélkül a tonhalat, majd  belekeverjük a vajat, a majonézt és végül az apróravágott hagymát. Habosra keverjük és meleg pirírósra kenve tálaljuk. Az igazán beválallósak a pirítóst előtte fokhagymával megkenhetik és a tetejére is tehetnek lilahagyma karikát. 

Chilis  sütősökkrém:

Hozzàvalók: /4-6 főre/
1 kisebb sütőtök
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
chili izlès szerint

Elkészítès:
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk a magjàt eltàvolítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül másfèl óra alatt megsütjük. A kihűlt sült sötőtökbe belekeverjük a reszelt fokhagymàt. Vègül friss citrom levèvel ès chilivel ízesítjük.