Rögtönzött adventi koszorú öt perc alatt
Minden évben változtatok az adventi koszorún, egy fakorongos koszorú alapot újítok fel és variálom különböző színű gyertyákkal. Tavaly olyan szinten sikerült elpakolnom, hogy idén hiába kerestem kétszer is a gardrób egyik rejtett cipős dobozos zúgában sem sikerült megtalálnom. Gondoltam, megcsinálom akkor a szokásos fűszeres adventi koszorúmat, azonban rájöttem, hogy nem maradt hozzá elég fahéjrúd. Egy fűszeres koszorút ugyanis két hete már elkészítettem előre a vidéken lévő nyaralónkban. Szóval egy héttel ezelőtt tehetetlenül álltam a konyhában vasárnap este amegvásárolt új gyergyákkal a kezemben. Bántott, hogy az adventi hagyományt idén nem fogom tudni megtartani. Van valamilyen megfoghatatlan gyerekkori varázsa, amikor advent vasárnap ég a gyertya az asztalon. Hirtelen ötlettől vezérelve elővettem egy üvegtálat, teamécseseket és a karácsonyfadíszeket. A kevesebb néha több elvét vallom, ezaz egyszerű dísz is meghitté varázsolta az estét, oly annyira, hogy csak most vettem "papírra" az ötletet.
Hozzávalók:
- egy üveg tényér ( bármilyen szép tányér)
- 4 teamécses (lehetőleg legyen benne egy másszínű)
- apró díszek, vagy fűszer: színesbors,fahéjrúd, szerecsendió
Nincs más dolgunk, mint a tányéron elrendezni, advent vasárnap pedig meggyújtani a gyergyákat rajta és hátra dőlni.