Aszalt szilvás-csokis Mikulás, itt a közös sütés ideje
Beköszöntött a december, ahogy kettőt pislogunk pedig már itt is a Mikulás. Szeretem az adventi időszakot, az ünnepi készülődésnek megvan a maga varázsa. A mi családunkban szerencsére nem az ajándékozás áll a középpontban, a legfontosabb az, hogy karácsonykor is együtt legyen a család. A közös időtöltés a lényeg, legyen az főzőcske, filmnézés, sztorizás és igen felnőtt fejjel is a kártyázás, a nagy közös nevetések a legfontosabbak. Az ünnep hangulatát szeretem, a meghittséget, a hála kifejezését, az örömöt. Ennek előhírnőke a mikulás, amire a sütőformát a múlthéten vettem az egyik szupermarketben. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, a párommal együtt gyorsan bekevertük a tésztát. Ő nem szokott sütni, de most olyan harmonikusan hoztuk össze, mintha mindig együtt sütöttünk volna, mint két gyerek kóstolgattuk a tésztát és vártuk, hogy milyen lesz a mikulás alakú sütemény. Hogy milyen lett a végeredmény? Bevallom, nem ilyennek képzeltem el, de próbáltam feldobni egy kis porcukorral és cukorgyönggyel. Végül jót nevettünk, a süti íze pedig fenséges lett, a fele rögtön fél óra alatt el is fogyott. Próbáld ki te is! Nem kell más tenned, csak kövesd a receptet és vond be a szeretteidet a süti készítésbe!
Videó:
Aszalt szilvás-csokis Mikulás😉😋#simamuffintèszta #csoki #gluténmente... | TikTok
Hozzàvalòk:
3 dl liszt/
1,5 dl kristálycukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tábla étcsokoládé
ízlés szerint őrölt szerecsendió
2 marék aszalt szilva nagyobb
1/2 dl konyakmeggy
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki és a konyakmeggybe áztatott aszalt szilva darabokat. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük vagy beleöntjük egy karácsonyi nagy szilikon sütőformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a tészta megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is!
Vigyázat gyorsan fogy! :)