Csokis-kávés házi fagyi, az alakbarát desszert
A nagy nyári melegben jól esik egy kis hűsítő, ám nem mindegy, hogy ilyenkor mit választunk. Rengeteg féle jégkrémet illetve fagylaltot lehet kapni, sajnos a többségük tele van cukorral. Szeretek nassolni, de bevallom mivel nem vagyok egy vékony alkat, plusz még a kilók is könnyen felcsúsznak rám (hízásra való hajlamot is örököltem), nem mindegy, hogy mikor és mire csábulok el az édességek útvesztőjében. Idén is azt találtam a legjobb megoldásnak, hogy a legegyszerűbb, hogyha fagylaltot én készítem. Következzen, hát az új házi fagylalt receptem, ami 15 perc alatt (+ a fagyasztóban lévő idő) elkészíthető cukor-, glutén- és laktózmentesen. Vallom, hogy nem kell lemondanunk a finomságokról, egy kis odafigyeléssel, ugyanúgy istenieket lehet nassolni.
Hozzávalók:
200 ml 30%-os laktózmentes UHT habtejszín
1 ek. holland kakaópor
2 ek. erythriol
0,5 dl koffeinmentes főzött kávé + 2 ek. víz
1 ek. cukormentes vaníliás kávészirup
3 dkg 50%-os étcsokoládé
Elkészítés:
Keverjük össze a kakaóport az édesítővel és a frissen lefőzött koffeinmentes kávéval, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni. Ízesítsük egy kis kávésziruppal. A habtejszínt robotgép segítségével verjük fel keményre, majd óvatosan keverjük bele a kakaós kávés öntet. A habos öntetet öntsük bele egy műanyagdobozba. Végül szórjuk rá a tetejére a reszelt étcsokoládét és tegyük be a mélyhűtőbe 2-3 órára. Hidegen tálaljuk!
Nassolj velem alakbarát formában!