Almás-fahéjas muffin, a szürke hétköznapok ellenszere

img_7855.jpg
Beköszöntött az igazi  hideg ősz, ködös olykor esős reggelekkel, amelyeken már hőmérő igencsak a nulla felé közelít. Ez az bekuckózós időszak, amikor legszívesebben fel sem kelnénk az ágyból. Az óraátállítás sem segített ezen, az hogy most kinek van igaza az állítás létjogosultságával kapcsolatban arra  nem térnék ki. Mindenestere délután is egyre kevesebb napsütésben van részünk, részemről örülök, ha nem fúj a szél, amikor sétálok hazafelé. Mivel is dobhatnánk  fel az álmos és szürke hétköznapokat? Egy kis édesség mindenkit felvidít, nincs is  annál jobb mikor sült alma és fahéj illat lengi be a lakást. A szánk rögtön mosolyra húzódik és jobb színben látjuk a világot. Nem kell hozzá más, csak kövesd és készítsd el a receptet! Próbáld ki és derítsd jobb kedvre vele a környezeted!

Hozzàvalòk:
3 dl liszt  sima/ vagy bármilyen szupermarket saját márkás gluténmentes lisztje jó
1,5 dl kristálycukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor 
1/4 tábla étcsokoládé
1  kávéskanálnyi őrölt fahéj
2 db nagyobb alma

A muffin sütéshez szilikon formákat használok, amiket már szinte bármelyik kínai boltban is meg lehet vásárolni olcsón. Azért ajánlom a használatát, mert könnyű tisztán tartani és a megsült muffint könnyen ki lehet venni belőle.
Bátran próbáld ki! 

Elkészítés:

Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki és alma darabokat. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffin megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is a finom kis édes sütemény.

img_7857.jpg

Vigyázat gyorsan fogy! :)