Almás-fahéjas muffin, a szürke hétköznapok ellenszere
Hozzàvalòk:
3 dl liszt sima/ vagy bármilyen szupermarket saját márkás gluténmentes lisztje jó
1,5 dl kristálycukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
1/4 tábla étcsokoládé
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
2 db nagyobb alma
A muffin sütéshez szilikon formákat használok, amiket már szinte bármelyik kínai boltban is meg lehet vásárolni olcsón. Azért ajánlom a használatát, mert könnyű tisztán tartani és a megsült muffint könnyen ki lehet venni belőle.
Bátran próbáld ki!
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki és alma darabokat. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffin megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is a finom kis édes sütemény.
Vigyázat gyorsan fogy! :)