Görögdinnyés-áfonyás házi jégkrém

img_9181.jpg

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Ismerős a mondat? Kedvenc jelenetem egyike az És megint dühbe jövünkből, amikor Terence Hill pisztácia fagyival feszíti a húrt.  Mindig megnevetett, ahogyan előadja magát, majd  végül a fagyi összeroppan Bud Spencer kezében.  Tombol a nyár, így nincs is jobb egy hideg jégrémnél és egy jó vígjátéknál. Ehhez a házi jégkrémhez mindössze három alapanyagra van szükség, az elkészítése pedig gyerekjáték. Milyen az íze? Teljesen más, mint a bolti jégkrémeké! Az ízlelő bimbóink új életre kelnek a kicsit savanykás íztől, valamint  az áfonya és a görögdinnye íze istenien érződik.

Vigyázat gyorsan fogy! :-)

Hozzávalók:
400 g görög joghurt
10 dkg áfonya
10 dkg görögdinnye

Elkészítés:
A megmosott áfonyát és az apróra  felkockázott dinnyét a görög joghurttal együtt összeturmixoljuk. A gyümölcsös turmixot jégkrémkészítő formákba öntjük, végül körülbelül három órára a fagyasztóba tesszük.

img_9169.jpg

Jó felfrissülést!