Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Medvehagymás - szalonnás tojás muffin, tegyük izgalmassá a reggeleket!

DSCF4289

Unod már a tükörtojást vagy tojásrántottát? Akkor itt az ideje, hogy megújítsd a tojásrepertoárodat! A tojás muffinak nemcsak a külseje más, hanem az íze is, hiszen sütőformában sütőben sütjük. A megsült tojás muffinok  látványa önmagért beszél és ne feledjük, hogy  nemcsak reggelire, hanem vacsorára is remek ötlet.

Hozzávalók:
/két főre/
6 tojás
5 dkg szalonna
10-12 levél medvehagyma
vaj a forma kikenéséhez
só, bors

 

DSCF4277

Elkészítés:

A fém muffin sütőformát kivajazzuk, majd az alaposan megmosott medvehagyma levéllel kibéleljük a formákat. A tojásokat egy mélytányérba felütjük és egy villa segítségével  felverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük. A só mennyiségével érdemes óvatosan bánni, hiszen a szalonna önmagában is eléggé sós ízt ad neki. A muffin formákba az apróra feldarabolt szalonnát beletesszük, majd végül a felvert tojást ráöntjük a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.

DSCF4278

Jó étvágyat!

DSCF4296

Hogyan tegyük vonzóvá a gyümölcsevést? Azaz igazi epres gyümölcssaláta titka!

DSCF4364

Hogyan tegyük vonzóvá a gyümölcs evést? Tíz emberből nyolc a csokoládét vagy a süteményt választja, ha rá jön a nassolhatnék. A titok nyitja a megfelelő gyümölcsök kiválasztásban rejlik, amelyek nemcsak, hogy színben, hanem ízben is illenek egymáshoz. Pár darab gyümölcsből könnyen készíthetünk gyümölcssalátát, amelynek ízvilágát mézzel, mentával vagy akár magvakkal még ízletesebbé tehetjük.

DSCF4369

Hozzávalók:
/2 főre/
500 g eper
1/2 citrom leve
2 db alma
egy marék szeletelt földimogyoró
mentalevél
ízlés szerint méz

DSCF4375

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Egy tálban összekeverjük őket, majd  frissen facsart citrom levével és mézzel meglocsoljuk, végül megszórjuk a földimogyoró szeletekkel. A kész gyümölcs salátánkat meghintjük mentalevéllel.

DSCF4367

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása