Epres bögrés sütemény újragondolva, azaz cukormentesen hajdinaliszttel

 

20150531_103534 (1) (1)

 Lehet a sütemény íze cukor nélkül is tökéletes?  A válasz igen! Nincs kedved órákig a konyhában állni ebben a hőségben? A megoldás egy gyors bögrés epres sütemény, amiben az eper és a hajdina liszt jellegzetes ízvilága tökéletesen egymásra talál. Ne feledjük, sem a lisztérzékenyeknek,  sem pedig a cukorbetegeknek nem kell lemondania a finom ételekről, minden csak egy kis kreativitás kérdése.

 

Hozzávalók:

1 bögre hajdinaliszt
1 bögre rizsliszt
2 bögre eper
1/ 2  bögre olaj
1 bögre natúr joghurt
2 evőkanál xilit
1 bio citrom reszelt héja
3 tojás

20150530_204111 (1)

Elkészítés:

Az eper kivételével az összes hozzávalót beleöntjük egy nagyobb tálba és homogén tésztává keverjük, majd a citrom héját is bele reszeljük. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük, végül a tetejét egyenletesen megszórjuk a félbe vágott eper szemekkel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25  percig sütjük. 

20150531_102758 (1)

Jó étvágyat!