2022. jún 06.

Mentás-sárgabarackos gyümölcslé, a fermentált gyomorsimogató ital

írta: Varázslat fakanállal
Mentás-sárgabarackos gyümölcslé,  a fermentált gyomorsimogató ital

img_8181_1.jpg

Rákaptam a fermentálás ízére, mert egyszerű és a végeredmény gyomorsimogató. Sárgabarackot választottam alapanyagként, amit egy kis mentával dobtam fel. Kiemelném a gyümölcslé  enyhe szénsavasságát, amely jót tesz a gyomornak. Igazi probiotikus bomba a szervezet számára, segíti a méregtelenítést és legyőzni a puffadást. Az elektrolit tartalma figyelemre méltó, ki lehet váltani vele a drága sportitalokat. 

  Hozzávalók:
1 db citrom
500 g sárgabarack
1 kisebb alma
1 marék menta
1,5 liter felforralt, aztán kihűtött víz

Elkészítés:
A gyümölcsöket hideg víz alatt megmossuk, majd elfelezzük sárgabarackokat, az almát apróra felvágjuk. A citromot vényokra felkarikázzuk. A gyümölcsöket a tiszta üveg aljába helyezzük, a ...

Tovább Szólj hozzá