Almás-sajtos kukorica saláta, 10 perc alatt

img_4325_1.jpg

Az egyik szupermarketben vettem almás-sajtos kukorica salátát egyik nap, amikor nem volt kész ebédem. Meglepően finom volt, ám úgy éreztem ár-érték arányban nem érte meg. Innen jött az ötlet, hogy legközelebb inkább otthon készítek ilyet. Igaz a mondás, hogy nincs új a nap alatt, mégis lehet valami finom, ami a saját "szánk íze szerint". Ajánlom kezdő konyhatündéreknek, mert az elkészítéséhez nem kell Jamie Olivernek lenned! Light majonézzel, a cukrot elhagyva diétádba is beleférhet! Mottóm: diétázom, de nem éhezem! ;) 

Hozzávalók:

285 g kukorica /1 közepes méretű konzerv/
140 g 12% -os tejföl
1 alma
10 dkg trappista sajt
2 ek. mustár
5-6 ek.light majonéz

Elkészítés:
A kukorica konzervről leöntjük a levét, egy tálba öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott almát és sajtot, majd összekeverjük. Külön mélytányérban simára keverjük a tejfölt, a mustárt és a majonézt, majd hozzáaadjuk a száraz összetevőkhöz. Kis sóval ízesítve összekeverjük.

img_4328.jpg

Isteni pirítóssal, köretként húsokhoz vagy akár grillsajthoz is remekül illik. 

Jó étvágyat!