Virsli tekercs, azaz gyorsan finomat!

 
Átlagos hétköznap forgató könyve, reggel negyed hétkor csörög az óra. Készülődés, rohanás, délután ötig minimum dolgozik az ember. A rohanás újra kezdődik például vinni kell a gyereket a fogorvoshoz, be kell vásárolni, mert üres a hűtő, van aki a másodállásba siet esetleg éppen hivatalos ügyet intéz, vagy egy jól sikerült első  randi után még egyedül esünk haza. Az is megszokott dolog, hogy tovább maradunk bent az irodában, mert közelegnek a határidők.
Mi a közös a különböző helyen élő és más korú és nemű emberek között ebben a pillanatban? Mire hazaérnek fáradtak és az esetek nyolcvan százalékában éhesek. Mi a mentőötlet? Virslis tekercs, azaz gyorsan finomat! A finom sült tekercs íze feledteti majd az hétköznapok szürkeségeit és utána jól lakottan megpihenhetünk.
 
Elkészítés: 20 perc
 
Hozzávalók:
12 db virsli 1 csomag leveles vajas tészta 10 dkg trapista sajt 1 tojásnak a sárgája.
 
Már lehet kapni, igaz egyenlőre táplálékallergiás szakboltokban gluténmentes leveles tésztát!
 
Elkészítés:
A leveles tésztát széthajtjuk és vékony csíkokat vágunk le belőle. Ha az általunk vásárolt tészta vastag, akkor fél centisre kinyújtjuk. A tészta csíkokkal betekerjük a virsliket és egymás mellé olajjal megkent tepsibe bele helyezzük, tetejüket megkenjük tojás sárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, amikor már majdnem teljesen átsült egy kis reszelt sajtot olvasztunk rá.
 
 
 
 
Tálalás: 
Fogyaszthatjuk bármilyen zöldséggel vagy mustárral, ketchuppal akár majonézzel.
 
 
Jó étvágyat!