Pikáns tepsis csirkecomb
Néha a legegyszerűbb receptet lehet a legízletesebbre elkészíteni. A sütőben sült ételeknek megvan azaz előnye, hogy az összetevőket beletesszük egy tepsibe és maguktól összeérnek az ízek. A titok nyitja csak az, hogy tudjuk, hogy mi mihez passzol és egy kicsit ismerjük a fűszereket. A csirkét mindenki szereti, jöjjön hát egy klasszikus recept, amiben a sült sárgarépa édeskés íze a fokhagymától pikánssá válik.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkecomb
6 db burgonya
3 szál répa
4 db koktélparadicsom
só, bors, majoranna
3 nagy cikk fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
grill fűszerkeverék
étolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk, a csirkecombokat folyóvíz alatt alaposan megmossuk. A fokhagymát és a sárgarépát szintén megpucoljuk. és feldaraboljuk. A csirkecombokat megszórjuk grillfűszerrel, majd étolajjal kikent tepsibe tesszük a többi hozzávalóval összekeverve. Szalonna csíkokat, valamint a fokhagymát és a koktélparadicsomot szórunk a tetejére. Megszórjuk egy kis sóval, borssal és majoránnával. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.