Karfiolfej húsos bundában ínyenceknek

DSCF4510

Karfiol egy kicsit másként, húsos bundában ropogósan! Jól hangzik ugye? Nincs is annál jobb, mint amikor rácsodálkozunk egy új ételre, pedig valójában ismerjük az alkotó ízeit. Hiszen ki az, aki nem kóstolta már a klasszikus fasírt masszát? És ki ne főzött volna már elő, rántani való karfiolt? A következő húsos bundás karfiolfej elkészítéséhez, nem kell a konyha ördögének lenned, hiszen szinte csak a hozzávalókat kell "összegyúrni". Hogy milyen az íze? A ropogós húskéreg kicsit pikánssá teszi az átsült karfiolt, a tányéron pedig igencsak jól mutat felszeletelve. Bátran ajánlom ezt a receptet ünnepi alkalmakra!

DSCF4495

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
50 dkg darált hús
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1/2 fej vöröshagyma
2 ek.  rizsliszt
/sima liszt a nem lisztérzékenyeknek/
3 cikk fokhagyma
2 kk. pirospaprika
1 kk. bors
só, majoranna (ízlés szerint)
olaj

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk majd forrásban lévősós vízben félig puhára főzzük. Közben darált húst összekeverjük egy tojással, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel. Fokhagymát reszelünk bele és ízesítjük a fűszerekkel. Az előfőzött karfiolt olajjal kikent tepsibe tesszük, végül teljesen bevonjuk a húsos masszával, majd bekenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon alufóliával lefedve körülbelül 30 percig pároljuk majd 10 percig pirítjuk.
A kihűlt karfiolt szeletekre vágjuk és tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizibizivel.

DSCF4523
Jó étvágyat!

DSCF4517