Vörösboros aszalt szilvás pulykamell ragu zsályás gesztenyés rizzsel
Az adventi készülődés része, hogy előre megtervezzük, hogy karácsonykor milyen étel kerül az asztalra. Az idén a Cafeblog és KitchenBox egy közös adventi játékkal ösztönözte egy kis kreativitásra a sütni főzni tudó bloggereket. A játékban résztvevők egy meghatározott alapanyagokkal teli dobozt kaptak a KitchenBox jóvoltából és a feladatuk az volt, hogy saját receptet találjanak ki. Kíváncsian nyitottam ki a dobozt és amikor észrevettem az aszalt szilvát, az összetevők között biztos voltam benne, hogy vörösborral fogom elkészíteni. Így jött a vörösboros aszalt szilvás pulykamell ragu ötlete, amit gesztenyemézzel jól lehet édesíteni. Köretként pedig a rizs ízesítéséhez a zsályát választottam, ami illik a gesztenye ízéhez. Milyen lett a végeredmény? Isteni és vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók:
30 dkg pulyamellfilé
10 dkg gesztenye
2 evőkanál méz
15 dkg jázmin rizs
16 szem aszalt szilva
olívaolaj
só
zsálya
1 dl vörösbor
Köszönet a KitchenBox csapatának az egészséges alapanyagokért, amik tökéletesen beleillettek a gluténmentes diétába!
Elkészítés:
A pulykamellfilét folyóvíz alatt alaposan megmossuk majd csíkokra vágjuk. Olívaolajon a húst megpirítjuk majd vörösborban fedő alatt pároljuk, amihez egy negyed óra után hozzáadjuk az aszalt szilvát és végül mézzel ízesítjük.
A rizst az olívaolajban megpirítjuk, majd a dupla mennyiségű vizet öntünk rá felforraljuk, végül főzzük 5 percig. Sózzuk és zsályával ízesítjük valamint a felkarikázott gesztenyét hozzáadjuk, párszor megkeverjük és fedővel lefedjük. Amint a rizs beszívta a vizet és puha, a köret kész is van.
Jó étvágyat!