Gyömbéres-fahéjas keksz: az ünnepi várakozás íze
Az emberek többsége november közepén már akarva akaratlan gondol a karácsonyra. Az üzletek kirakatai is karácsonyi díszben pompáznak, a körúton már látszik a díszkivilágítás. Hogyan hangolódjunk rá a konyhában az ünnepi hangulatra? Kezdjük a jellegzetes karácsonyt idéző fűszerek ízvilágával, használjuk gyömbért, fahéjat, csillagánizst, narancsot, szegfűszeget az édességek ízesítésekor. Az ünnepekig jól eshet egy-egy finom kekszet elmajszolni egy jó forralt bor mellett miközben eszünkbe juthat gyermekkorunk karácsonya...
Ráhangolódásként jöjjön a gyömbéres-fahéjas keksz!
Hozzávalók:
2 bögre amaránt liszt
2 bögre rizsliszt
(nem lisztérzékenyeknek sima búzaliszt)
1 csésze nyírfacukor
1/2 csomag sütőpor
1 tk. őrölt ...