Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Karfiolfej húsos bundában ínyenceknek

DSCF4510

Karfiol egy kicsit másként, húsos bundában ropogósan! Jól hangzik ugye? Nincs is annál jobb, mint amikor rácsodálkozunk egy új ételre, pedig valójában ismerjük az alkotó ízeit. Hiszen ki az, aki nem kóstolta már a klasszikus fasírt masszát? És ki ne főzött volna már elő, rántani való karfiolt? A következő húsos bundás karfiolfej elkészítéséhez, nem kell a konyha ördögének lenned, hiszen szinte csak a hozzávalókat kell "összegyúrni". Hogy milyen az íze? A ropogós húskéreg kicsit pikánssá teszi az átsült karfiolt, a tányéron pedig igencsak jól mutat felszeletelve. Bátran ajánlom ezt a receptet ünnepi alkalmakra!

DSCF4495

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
50 dkg darált hús
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1/2 fej vöröshagyma
2 ek.  rizsliszt
/sima liszt a nem lisztérzékenyeknek/
3 cikk fokhagyma
2 kk. pirospaprika
1 kk. bors
só, majoranna (ízlés szerint)
olaj

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk majd forrásban lévősós vízben félig puhára főzzük. Közben darált húst összekeverjük egy tojással, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel. Fokhagymát reszelünk bele és ízesítjük a fűszerekkel. Az előfőzött karfiolt olajjal kikent tepsibe tesszük, végül teljesen bevonjuk a húsos masszával, majd bekenjük egy felvert tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon alufóliával lefedve körülbelül 30 percig pároljuk majd 10 percig pirítjuk.
A kihűlt karfiolt szeletekre vágjuk és tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizibizivel.

DSCF4523
Jó étvágyat!

DSCF4517

 

Készítsünk pingvint pet palackból karácsonyra: a kreatív ajándék

DSCF6658 (1)

Mindig szerettem a kézzel készített ajándékokat, ezt az ötletet valamelyik közösségi oldalon láttam. Gondoltam itt is a remek alkalom, hogy kipróbáljam. Tetszett, hogy a pingvin elkészítése egyszerű és a hozzávaló alapanyagok sem drágák. A végeredmény pedig igazán jópofa és szuper nemcsak ajándéknak, hanem közös ajándék készítésként jó program a gyerekekkel a konyhaasztalnál.

Hozzávalók:
2 pet palack
fekete, fehér, piros, kék, narancssárga tempera festék
(vagy fényes akril festék)
konyhai papírtörlő
maradék anyag
bojt vagy vattapamacs
tapétaragasztó
technocol ( vagy bármilyen sima ragasztó)
olló

Elkészítés:
Két pet palack alját levágjuk majd egymásba csúsztatjuk, majd csíkokra tépett konyhai papírtörlővel és tapéta ragasztóval fokozatosan beborítjuk a palackot. A megszáradt palackon megrajzoljuk az "arcnak" és a sapkának a helyét. A megmaradt részt feketével befestjük. A pingvin arcát és egyben a testét fehérre, a sapkáját színesre festjük, ha megszáradt a festék szemet, orrot festünk neki. Maradék anyagból vágunk ki egy hosszú darabot sálnak és végül egy kis bojtot vagy vattapamacsot ragasztunk a sapka tetejére.

DSCF6653

 

süti beállítások módosítása