Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2015. dec 04.

Karfiolfej húsos bundában ínyenceknek

írta: Varázslat fakanállal
Karfiolfej húsos bundában ínyenceknek

DSCF4510

Karfiol egy kicsit másként, húsos bundában ropogósan! Jól hangzik ugye? Nincs is annál jobb, mint amikor rácsodálkozunk egy új ételre, pedig valójában ismerjük az alkotó ízeit. Hiszen ki az, aki nem kóstolta már a klasszikus fasírt masszát? És ki ne főzött volna már elő, rántani való karfiolt? A következő húsos bundás karfiolfej elkészítéséhez, nem kell a konyha ördögének lenned, hiszen szinte csak a hozzávalókat kell "összegyúrni". Hogy milyen az íze? A ropogós húskéreg kicsit pikánssá teszi az átsült karfiolt, a tányéron pedig igencsak jól mutat felszeletelve. Bátran ajánlom ezt a receptet ünnepi alkalmakra!

DSCF4495

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
50 dkg darált hús
2 tojás
1 csokor petrezselyem
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. ...

Tovább Szólj hozzá

2015. dec 02.

Készítsünk pingvint pet palackból karácsonyra: a kreatív ajándék

írta: Varázslat fakanállal
Készítsünk pingvint pet palackból karácsonyra: a kreatív ajándék

DSCF6658 (1)

Mindig szerettem a kézzel készített ajándékokat, ezt az ötletet valamelyik közösségi oldalon láttam. Gondoltam itt is a remek alkalom, hogy kipróbáljam. Tetszett, hogy a pingvin elkészítése egyszerű és a hozzávaló alapanyagok sem drágák. A végeredmény pedig igazán jópofa és szuper nemcsak ajándéknak, hanem közös ajándék készítésként jó program a gyerekekkel a konyhaasztalnál.

Hozzávalók:
2 pet palack
fekete, fehér, piros, kék, narancssárga tempera festék
(vagy fényes akril festék)
konyhai papírtörlő
maradék anyag
bojt vagy vattapamacs
tapétaragasztó
technocol ( vagy bármilyen sima ragasztó)
olló

Elkészítés:
Két pet palack alját levágjuk majd egymásba csúsztatjuk, majd csíkokra tépett konyhai papírtörlővel és ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása