Epres kókuszgolyó, az alakbarát húsvéti desszert

Könnyed sütés nélküli húsvéti desszertre vágysz? Akkor ez a kókuszgolyó pont neked való, hiszen csak gyümölcscukrot tartalmaz és  keksz sincs benne. A titok nyitja a túró és az eper párosításában rejlik, valamint az sem utolsó szempont, hogy nem  kell órákig a konyhában állnunk.  A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, majd tetszés szerinti kisebb golyókat formálunk belőle és meghempergetjük kókuszreszelékben, akár a gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe. Végül bátran bűntudat nélkül nassolhatunk és nem kell aggódnunk a plusz kilók miatt. Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
200 g sovány túró
150 g kókuszreszelék
250 g eper
1 citrom reszelt héja
2 ek. folyékony ízesítő

Elkészítés:
A megmosott eper szemeket kisebb darabokra vágjuk, majd turmixgépben összeturmixoljuk. Az eperpürét összekeverjük a túróval  és  édesítjük a folyékony édesítőszerrel, ízesítjük  citrom reszelt héjával, végül belekeverjük a kókuszreszeléket. A masszát tizenöt percig hűtőben pihentetjük, majd kis golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tálaláskor megszórjuk eper darabokkal.

Jó étvágyat!