Retro fasírt újragondolva gluténmentesen

Ki ne ismerné a klasszikus fasírtot, amelynél azt hinnénk, hogy nincs is jobb? Miért kéne lemondanod az isteni ízélményről? Nem  kell, hiszen a használhatunk akár gluténmentes zsemle morzsát vagy egyszerűen beáztatott zsemlét  kicseréljük burgonyára. A frissen sült fasírt kívül ropogós lesz belül pedig puha. Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
500g sertés darálthús
30 dkg nagyobb burgonya
só, bors, majoranna
2 tojás 
olaj a sütéshez
3 ek. rizsliszt

Elkészítés:
A darálthúshoz hozzákeverjük a tojást, a leszerelt burgonyát, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majorannával. A húsos masszából kis pogácsákat formázunk, amelyeket kevés lisztben való megforgatás után forró olajban kisütjük.

Tálalhatjuk salátával, rizzsel vagy akár főzelékkel. Jó étvágyat!