Saslik tepsiben, azaz süssünk kreatívan a hétköznapokban

Nagy kedvencem a saslik. Ismered? Nyársra húzott zöldségek, hagymafélék pácolt hússal megtűzdelve átsütve. Téved az, aki azt hiszi, hogy csak nyáron nyárson tűz felett készíthető. Mindössze csak egy kis kreativitás kell hozzá és bármikor elkészíthetjük, például egy esős nyári hétvégén vagy  akár hétköznap is a sütőben. Nem kell lemondanunk a finom ízekről, hanem vegyük elő  a hurkapálcával és tűzdeljük meg hússal, krumplival, szalonnával és paprikával, tepsibe vele és süssük meg. Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
30-40 dkg csirke hús
3-4 db burgonya
15 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
grill fűszerkeverék
hurkapálca
1 db paprika

Elkészítés:
A húst  folyóvízben megmossuk, majd kockákra vágjuk és megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. A megtisztított hagymát, krumplit és a szalonnát, paprikát szintén felaprítjuk ugyanolyan nagyságú darabokra, végül  a hozzávalókat egymás után feltűzdeljük a hurkapálcára. A nyársakat egy olajjal megkent tepsibe tesszük és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

 Érdemes kipróbálni  füstölt kolbásszal és sárgarépával megbolondítva, az íze ebben a formában is  isteni.  Jó étvágyat!