5 őszi tipp a sütéshez-főzéshez

A színes falevelek hullásával beköszönt az ősz, az idő hideggé válik és a hétköznapok egyre szürkébbnek tűnnek. Energiaszintünk igencsak lejjebb megy és egy- egy borús esős napon előfordulhat, hogy legszívesebben ki se dugnánk az orrunkat a paplan alól. Mit tegyünk, hogy a kedvünk jobb maradjon?
Következzen pár tipp, hiszen egy finom étel, egy jól sikerült közös főzés mindenki arcára mosolyt csal!

  1. Vigyünk kalandot a főzésbe! Nézzünk szét a piacon és szezonális alapanyagokat vásároljunk, bátran próbáljunk ki számunkra új esetleg merész recepteket.

  2. Főzzünk minél több levest! Hiszen a hőháztartásunk a hőmérséklet lehűlésével változik. A nyárhoz képest sokszor fázunk. Nincs jobb haza érkezve, mint egy tányér  isteni forró leves, ami átmelegíti nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is.



  3. Készüljünk a télre! Tegyünk el télre házi lecsót, lekvárokat, befőttet így bármikor kéznél lesz egy kis hazai készítésű hozzávaló, amiről ráadásul azt is tudjuk, hogy pontosan milyen összetevőket tartalmaz.



  4. Legyünk kreatívak! Készítsünk őszi konyhai dekorációt! Csempésszük be az ősz vidám színeit a konyhába helyezzünk csipkebogyó ágakat vázába. Gyűjtsünk össze terméseket: gesztenyéket, makokkat, tobozokat és tetszés szerint rétegezzük egy befőtessüvegben végül díszítésként kössünk rá egy csipke szalagot.



  5. Főzzünk többet közösen! Rossz idő esetén  is jó ötlet közös "örömfőzés", hiszen a konyhában szálló finom illatok, a jó társaság meghozza a jókedvet és az étvágyat. Természetesen, ha van rá lehetőség és süt nap használjuk ki  az utolsó napsütéses hétvégéket készítsünk gulyást bográcsban, grillezünk egyet.