5 őszi tipp a sütéshez-főzéshez
A színes falevelek hullásával beköszönt az ősz, az idő hideggé válik és a hétköznapok egyre szürkébbnek tűnnek. Energiaszintünk igencsak lejjebb megy és egy- egy borús esős napon előfordulhat, hogy legszívesebben ki se dugnánk az orrunkat a paplan alól. Mit tegyünk, hogy a kedvünk jobb maradjon?
Következzen pár tipp, hiszen egy finom étel, egy jól sikerült közös főzés mindenki arcára mosolyt csal!
- Vigyünk kalandot a főzésbe! Nézzünk szét a piacon és szezonális alapanyagokat vásároljunk, bátran próbáljunk ki számunkra új esetleg merész recepteket.
- Főzzünk minél több levest! Hiszen a hőháztartásunk a hőmérséklet lehűlésével változik. A nyárhoz képest sokszor fázunk. Nincs jobb haza érkezve, mint egy tányér isteni forró leves, ami átmelegíti nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is.
- Készüljünk a télre! Tegyünk el télre házi lecsót, lekvárokat, befőttet így bármikor kéznél lesz egy kis hazai készítésű hozzávaló, amiről ráadásul azt is tudjuk, hogy pontosan milyen összetevőket tartalmaz.
- Legyünk kreatívak! Készítsünk őszi konyhai dekorációt! Csempésszük be az ősz vidám színeit a konyhába helyezzünk csipkebogyó ágakat vázába. Gyűjtsünk össze terméseket: gesztenyéket, makokkat, tobozokat és tetszés szerint rétegezzük egy befőtessüvegben végül díszítésként kössünk rá egy csipke szalagot.
- Főzzünk többet közösen! Rossz idő esetén is jó ötlet közös "örömfőzés", hiszen a konyhában szálló finom illatok, a jó társaság meghozza a jókedvet és az étvágyat. Természetesen, ha van rá lehetőség és süt nap használjuk ki az utolsó napsütéses hétvégéket készítsünk gulyást bográcsban, grillezünk egyet.