Sajtos-sonkás tojásmuffin, légy sikeres a konyhában is!
Bevallom a tojásmuffin elkészítésének az ötlete nem az enyém, több mint 10 éve az egyik legjobb barátnőmnél voltam kint Hollandiában és a férje azt mondta az egyik reggel, hogy különlegesen finom reggelit készít nekünk, mivel tudja, hogy nagy gourmand vagyok. Gondolta, hogy biztosan ízleni fog nekem. Igaza lett. :)
Tőle lestem el, a tojásmuffin ötletét, ami tulajdonképpen úgy készül, mint egy tojásrántotta csak azzal a különbséggel, hogy az összekevert hozzávalókat szilikonos muffin formába öntjük és megsütjük. Hogy milyen az íze? Nagyon finom! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik egy kis változatosságra vágynak! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá Jamie Olivernek lenned és garantált a siker. Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók:
5 tojás
3 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg sonka
só, bors, oregánó
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Egy mélytányérban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, oregánó) és összekeverjük. Az apróra vágott sonkát a vajjal kikent szilikonos muffinformák aljába tesszük és ráöntjük a tojásos keveréket. Végül előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül negyedóra alatt megsütjük.
Tipp: a formákat ne töltsük teljesen tele, mert a sütőben feljön a tojásmuffin sütéskor, majd amikor kivesszük kicsit összeesik. A szilikon forma kikenéséhez szilikon ecsetet érdemes használni, így nem kenjük össze magunkat.
Jó étvágyat!