Dubbary szelet diètàsan
Èletmódvàltàs titka az, hogy nem lemondàskènt èljük meg a diètàt, hanem lehetősègkènt tekintünk rà. A főzès az egyik legkreatívabb tevèkenysèg, amely tàlcàn kínàlja a variàciók lehetősègèt. A klasszikus Dubarry szelet disznóhùssal készül ès besamel màrtàssal öntik le. Az összetevőkön mòdosítottam: a disznòhúst lecserèltem csirkère, a besamel màrtàst a liszt miatt kiiktattam.
Milyen lett az íze? A karfiol èdeskès ès aranybarnàra sült sajt sós íze adta meg az ízharmóniàt. A mottóm nem kell lemondanod a finom ízekről lèny kreatív ès èlvezd a diètàt!
Hozzàvalók:
80 dkg csirkemell filè
1 fej karfiol
2 dl zsírszegèny tejföl (vagy natúr joghurt)
5 dkg trappista sajt (vagy cheddar)
5 dkg füstölt sajt
1 nagy édesburgonya
Elkészítès:
A csirkemellet vèkony szeletekre vàgjuk, megsózzuk majd kiolajozott tepsibe tesszük. Az előfőzött karfiolt a hússzeletek tejére tesszük. A tejfölbe belekeverjük a leszereszelt sajtokat ès leöntjük vele a csirkemell szeleteket. A tepsibe egy felkockàzott édesburgonyàt a hùsok közè teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.
Tàlalhatjuk rizzsel vagy salàtàval.
Jò ètvàgyat!