Tavaszi sajtsaláta, húsvéti vendégvárás mesterfokon

A sajtok szerelmese vagyok,  nem tudok betelni velük bár újabban a diétám miatt kevés sajtot ehetek, most azonban egy reggeli pirítós erejéig kivételt tettem.  A kedvenc sajtsaláta a családnak készült,  amelynek pikáns ízét a trappista és a füstölt sajt párosítása adja, megspékelve uborkával, hónapos retekkel és újhagymával. Nemcsak sült húsok mellé köretnek kiváló, hanem isteni vendégváró szendvicskrémként is, nemcsak húsvétkor! Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
ízlés szerint zöld újhagymának a szára
2 cikk fokhagyma
2 dl tejföl
4 ek. majonéz
1 ek. folyékony édesítő

1/4 kígyóuborka
3 fej hónapos retek

Elkészítés:
A sajtokat és a keményre főzött kihűtött tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát kis lyukú reszelőn szintén. A tejfölt a majonézzel, a sóval és az édesítővel elkeverjük és ezt az öntetet hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és összekeverjük. Az újhagyma szárát és a meghámozott uborkát, hónapos retket apróra felvágjuk és szintén belekeverjük a sajtos masszába. Az elkészült salátát egy éjszakán hagyjuk a hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek.

Hidegen tálaljuk! Jó étvágyat!