Lilahagymàs tonhalkrèm, mert megérdemled

Karantén idején sok minden megfordul az ember fejében, olyan mintha mindenki  egy érzelmi hullámvasúton ülne. Ami eddig biztos volt, az bizonytalanná válik, a napi rutinok felborultak és az eddig kedves otthonnak hitt lakás, hirtelen szinte az ellenségünkké válik. Engem a főzés és írás az, ami kikapcsol. Két hete vagyok home office-ban mégis  csak odáig jutottam el, hogy finomakat főzzek, arra nem volt energiám, hogy ezeket frissen megosszam másokkal. Aztán rájöttem, hogy ezt nem jól teszem, mert ezzel a helyzetttel nem kell egyedül vagy párban megbírkózni, hanem a legjobb közösen. Így mostantól sok receptet fogok veletek megosztani és igyekszem olyan egyszerű ételeket főzni, amik otthon feldobják a karanténos hétköznapokat!

Mai választásom a tonhalkrémre esett, kevés dolog kell hozzá  és pirítóssal isteni az íze. Ha belegondolok, valójában milyen ritkán van időm hétköznap így reggelizni és most a nap is besüt a konyhaablakon, már egyből kevésbé foglalkoztat annyira, hogy holnaptól kijárási tilalom lesz.

Maradjatok ti is otthon és találjatok valami pozitívat a mai napban. Ki tudja? Lehet, hogy este pont egy tonhalkrémes pirítós lesz? :)

Hozzávalók:
1 tonhal konzerv
2 ek. vaj
3 ek. majonéz
1 lilahagyma
só, bors

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy műnyag tálba beleöntjük lé nélkül a tonhalat, majd  belekeverjük a vajat, a majonézt és végül az apróravágott hagymát. Habosra keverjük és meleg pirírósra kenve tálaljuk. Az igazán beválallósak a pirítóst előtte fokhagymával megkenhetik és a tetejére is tehetnek lilahagyma karikát. 

Heninek köszönöm a recept ötletet!

Jó étvágyat!