Körtés szilvalekvár, az üvegbe zárt ősz íze
A házi lekvár íze mindig finonabb, mint a boltié. Nálunk a nagyi volt a profi a lekvárfőzésben. Olyan szilvalekvárt tudott főzni, amilyet senki más, olyan volt az íze, mintha a frissen szedett szilvába haraptál volna bele. Arra emlékszem, hogy a főzéshez rengeteg cukrot használt és a lekvár állaga elég kemény lett. Ahogyan a kamrát pakoltam nagy meglepetésemre találtam még egy üveggel az ő híres szilvalekvárjából, az üveggel a kezemben le kellett, hogy üljek egy székre. Meghatódva csavartam le az üveg tetetét egy dologra nem számítottam, a lekvárnak nem volt semmi baja, pedig három évvel ezelőtt főzhette. Ahogy szívtam magamba a gyerekkorom szilvalekváros illatát elhatároztam, hogy idén én is főzök lekvárt. Azt éreztem a ...