Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Sült kacsa almával



A sült kacsa mindig jó ötlet. Ropogós és finom bármilyen körettel, különösen a párolt lila káposztát ajánlom hozzá. Gusztusosan tálalva jól mutat ünnepi alkalmakkor az asztalon.

Elkészítési idő:100 perc
Hozzávalók:
1 egész kacsa /lehetőleg kizsigerelt konyhakész/
1-2 alma
só, majoránna






Elkészítés:
A kacsát alaposan megmossuk, kívülről megsózzuk és a bőrét óvatosan késsel kicsit bevagdossuk. A hasüregét sóval és majoránnával megdörzsöljük és annyi félbe vágott almát teszünk bele, amennyi belefér.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és lefedjük alufóliával  és 200 fokon 1,5 órán át sütjük. Majd a fóliát levéve plusz  10 percig pirítjuk, hogy a kacsa ropogós legyen. Kisült zsírját kis üvegbe öntjük, kihűlve a későbbiekben kiváló pirítós kenyérre.



Pászka





Kovásztalan kenyér, azaz a pászka, tehát élesztőt nem tartalmaz. Az egyiptomi fogságból menekülő zsidóknak nem volt ideje és módja megkeleszteni a tésztát. Különös ízre ne számítsunk, hiszen csak vízből és lisztből áll a hártya vékonyra sütött tészta. Egy ötletet szeretnék adni, ahhoz hogyan lehet akár a  készen vett pászkát is ízletessé tenni és finoman elfogyasztani. 

Hozzávalók:                                       
1 csomag pászka
1 dl tej
gyümölcs lekvár
fahéj
5 dkg darált dió

A pászka lapokat fahéjas tejbe beáztatjuk körülbelül 2-3 percig. Majd egy kis gyümölcs lekvárral megkenjük, jelen esetben én házi őszibarack lekvárt használtam és dióval meghintjük. Az édes szájúak porcukorral megszórhatják, ha ezt elhagyjuk akkor a diétázók is bátran élhetnek vele.


süti beállítások módosítása