Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Ez+Az Gasztro - Szilikon formák


Miért jók a szilikon formák? Miért használjuk? Szeretjük őket? Sokan idegenkednek tőlük csupán, mert még nem próbálták ki őket. Az egyszerűbb sütés alapvető eleme, mert könnyen tisztán tartható és nem kell sütőpapírt használni vagy muffi sütő papírocskákat. A legfontosabb szempont azonban, amiért bátran ajánlom, hogy rendkívül ötletesek. Fantasztikus formákra bukkanhatunk, amik igazán bájosak és benne sütött sütivel bárkit levehetünk a lábáról. Egy sütemény ne csak finom legyen, hanem igazán guszta is. Hogyan érhetjük el egyszerűen? Vegyünk pár szilikon formát, aztán bátran éljünk vele és a dicséreteket garantáltan bezsebelhetjük!


Ez+Az Gasztro - Szilikon formák


Miért jók a szilikon formák? Miért használjuk? Szeretjük őket? Sokan idegenkednek tőlük csupán, mert még nem próbálták ki őket. Az egyszerűbb sütés alapvető eleme, mert könnyen tisztán tartható és nem kell sütőpapírt használni vagy muffi sütő papírocskákat. A legfontosabb szempont azonban, amiért bátran ajánlom, hogy rendkívül ötletesek. Fantasztikus formákra bukkanhatunk, amik igazán bájosak és benne sütött sütivel bárkit levehetünk a lábáról. Egy sütemény ne csak finom legyen, hanem igazán guszta is. Hogyan érhetjük el egyszerűen? Vegyünk pár szilikon formát, aztán bátran éljünk vele és a dicséreteket garantáltan bezsebelhetjük!


Brokkoli krémleves



A brokkoli sok vitamint tartalmaz főként béta - karotint és kevesen tudják nemcsak a rózsája, hanem a szára is ehető. Természetesen finom az íze krémlevesben is, bármikor elkészíthető jó ötlet bármelyik évszakban.

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:


500g brokkoli
2 gerezd fokhagyma
3 kis fej burgonya
200ml 22% -os főző tejszín
175g 15% tejföl
só,fehér bors, delikát,liszt

olaj










Elkészítés:
Tegyük a fazékba egy kis olajat, amiben megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott brokkolit, krumplit és addig öntjük fel vízzel amíg az el nem lepi. Megfűszerezzük: só, fehérbors, delikát esetleg egy tyúk húsleves kocka. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva két evőkanálnyi lisztet,főző tejszínt és a tejfölt. Hozzáadunk 1,5 liter vizet, aztán újra felforraljuk egy csipetnyi petrezselyem levelet rászórunk és főzzük még egy jó tíz percig. Kóstolás után, amennyiben szükséges újra fűszerezzük mielőtt le vennénk a lángról.
Tálalás:

Ajánlom reszelt füstölt vagy parmezán sajttal, pirított kenyér kockával vagy leves gyönggyel egyaránt ízletes.





süti beállítások módosítása