Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Zebrás puding gyereknapra


Ötletes nassolni való, amit könnyen el lehet készíteni. Remek gyereknapi ajándék kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekeket bevonjuk a puding készítésbe, meglátjuk jó kis móka lesz és a finomságok önmagukért beszélnek. Legyünk kreatívak színtől függően adjunk nekik fantázia nevet zebra, tigris puding.





 Hozzávalók:
1 tasak csokoládéízű pudingpor
1 tasak tejszínízű pudingpor
10 dkg kristály cukor
1 liter 1/5% zsírtartalmú tej
/Haas pudingok gluténmentesek/

Elkészítés:

A kétféle pudingport külön lábasba tesszük.  Az 5 dkg kristály cukorhoz (kb. 3 evőkanálnak felel meg)  és a pudingporhoz lassan apránként hozzáadagoljuk folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük el. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. A pudingokat hagyjuk langyosra hűlni , aztán szélesebb pohárba teáskanál segítségével rétegesen egy világos és egy sötét sáv egymásra tesszük. Kihűlve hűtőbe tesszük és tálaláskor eperrel vagy csokirolóval is díszíthetjük.

Zebra és panda foltos puding, a gyerekek mindig ötletesek:)

Eperkrémleves

 
A gyerekek nagy kedvence a gyümölcsleves, most éppen az epret választottam alapanyagul hozzá. Egy kicsit elfogult vagyok az eperrel szemben? Igen, mert rettentően szeretem és aktuális, mert még szezonális. Könnyed hűs eperleves üdítő hatású és aki édesre vágyik, az nem tud neki ellenállni.
 
Elkészítési idő: 30 perc
 
 
 
Hozzávalók:
550 g eper 3 dl főzőtejszín 7 dl tej 5 dl víz 2 evőkanál édesítő szirup 1 evőkanál méz szegfűszeg, fahéj 1 szál menta 1 citromkarika
Elkészítés:
Alaposan megmossuk az epret folyóvízben, pár szemet félre teszünk a tálaláshoz, aztán a többit feldaraboljuk.
Beletesszük az epret egy fazékba ráöntjük a vizet és takarék lángon főzzük. Csipetnyi szegfűszeget, a fahéjat, a citromkarikát és egy kanál mézet teszünk bele és addig főzzük amíg puha nem lesz a gyümölcs. Összeturmixoljuk és felöntjük tejszínnel,a tejjel valamint teszünk bele édesítő szirupot. A levest, amint utoljára felforrt hagyjuk kihűlni és hűtőbe tesszük. 
Tipp: Az ínyencek egy pohár fehérbort hozzáadhatnak főzéskor, ezzel egy kicsit megbolondíthatják az ízét.
 
 
Tálalás:
Hidegen tálaljuk tejszínhabbal és díszítsük eperrel, mentalevéllel.
 
 

Tripla csokis cookies


Elkészítése első ránézésre bonyolultnak tűnik, pedig valójában nem az. Kezdő süti sütő tanoncoknak is bátran ajánlom. Két külön tálban a recept alapján összekeverjük az összetevőket, majd azokat egymásba öntjük aztán  az így elkevert masszát tepsibe adagoljuk kanállal. Ennyi az egész! Hát, lehet ezt elrontani? Nem, mert pofonegyszerű és  az isteni csokis íz, ezt a kis fáradtságot megéri.


Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:
1 pohár= 2, 5dl
1 pohár liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
1 csipet só
1/2 pohár cukor
1/4 pohár porcukor
1/4 pohár cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
2 tojás
1 kk vanília aroma
1 csapott tk instant kávé
1 tábla fehér csokoládé
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
1. Lépés:
Az egyik tálban a félig megolvasztott vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a vanília aromát és tojásokat és az 1 ek vízben feloldott instant kávét. Az összetevőket jól összekeverjük.


2. Lépés:
A másik tálban a lisztet, a kakaóport, a sót és szódabikarbónát összekeverjük.

3. Lépés:
Keverjük össze a két tál tartalmát egy fakanál segítségével. Hozzákeverjük az apróra vágott csoki darabokat. Fontos, hogy ne keverjük túl a masszát, elég ha éppen összeáll. 

4. Lépés:
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanál segítségével egy kanálnyi massza halmocskákat helyezünk el egymástól kb. 4 cm távolságra. Halmokat körnek formázzuk és a kanál tetejével 1 centisre lapogatjuk. Egy tepsibe  körülbelül 6 db fél el kényelmesen. 

Sütőben a csokis halmok

5. Lépés:
Előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 percig sütjük. A kihűlt süteményben jól látszik a fehér és az étcsoki váltakozása.





Tálalás:
 Önmagában is tökéletes az íze, aki esetleg mégis fokozni szeretné ezt, az tálalja eperrel és tejszínhabbal.





süti beállítások módosítása