Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. jún 03.

Eper szülte gondolatok

írta: Varázslat fakanállal
Eper szülte gondolatok


" Ott fenn, a szőlőben van egy nagy terület, ahol csak eper nő.
Amikor érik az eper, a gyerekek is ott ugrálnak mindig,
tanulják, hogy nem szabad rálépni a növényre.
Megfogják a nagy, piros szemeket és összenyomják őket, hogy
az eperlé csak úgy csurog le a könyökükön,
és hallhatatlanul boldogok"




Imádom az epret, nem tudok betelni a vele. Pusztán a látványa is jókedvre derít, gyönyörű piros színe rabul ejt. Már kislányként tudtam, hogy nem a külseje határozza meg az ízét. Akkor micsoda? Hát az illata.
Gyerekkoromban a nagymama udvarán a szőlőlugas alatt falatoztam az édes gyümölcsből vagy nyaranta napsütéses hegyoldalban ültünk és két marokkal szedtük és ettük a körülöttünk lévő szamócát.

Nem a külseje határozza meg az ...
Tovább Szólj hozzá

2012. máj 31.

Csokoládékosárkák epres -vaníliás krémmel

írta: Varázslat fakanállal
Csokoládékosárkák epres -vaníliás krémmel

csokikosár3 (1) Igazi ínyenc vagy? Akkor ez a recept neked szól.  Egy isteni édességet ajánlok neked. Elkészítése egy kicsit több ideig tart, de  hidd el megéri.  A hétvégén készítettem az epres csokikosárkákat végül egy kisebb fajta buli lett szombat este a konyhában. Mindenki lelkesedett, még a társaság egyik férfi tagja is lelkesen kevergette az olvadó étcsokoládét. Jókat nevettünk. Milyen lett a végeredmény? Tökéletes lett az ízek kombinációja, pillanatok alatt elfogyott és öröm volt nézni a majszoló arcokat.

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:
2 tábla étcsokoládé
1 csomag vaníliás puding
/Haas puding gluténmentes/
3 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg eper
9 db kis muffin papír
1 db szilikon ecset
...
Tovább Szólj hozzá

2012. máj 28.

Lasagne

írta: Varázslat fakanállal
Lasagne


Isteni az illata, amikor az ember melegen kiveszi a sütőből. Mindenkit  levesz a lábáról és nem lehet betelni vele. Nos, a lasagne-ról mindig a nagy családi ebédek jutnak az eszembe, ahol mindenki szinte egyszerre beszél és a finom ételek közben elkezd a család sztorizgatni és a mosoly nemcsak desszerthez jár, hanem végig jelen van.

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

/4 főre/

70 dkg darált sertéshús
1 üveg paradicsom szósz
só, bors, oregánó
2 fej vöröshagyma
3-4 dl tej
100 g csusza gluténmentes tészta /Pasta'doro/
10 dkg trapista sajt



Elkészítés:
 Lábasban felhevített olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadjuk a darált húst és kavargatva fehérre pirítjuk. Ráöntünk egy kis vizet és a paradicsom ...
Tovább Szólj hozzá

2012. máj 28.

EZ + AZ Gasztro: Készítsünk kovászos uborkát!

írta: Varázslat fakanállal
EZ + AZ Gasztro: Készítsünk kovászos uborkát!

 
Nyári időszakban nálunk a hűtőben állandó vendég a kovászos uborka, fogyasztjuk szinte mindenhez egy sima szendvicset is feldob. Van aki önmagában sem tud ellenállni a ropogós kovászos uborkának. Pillanatok alatt elfogy. Elég kapós, így mindig elhangzik a kérdés: van még, te etted meg? Á, dehogy átjött a szomszéd! -hangzik nevetve ilyenkor a tagadás. Ajánlom hát mindenkinek. Nem baj, ha nem kertes házban élünk, elég hozzá egy erkély, ahová oda süt a nap. Természetesen a gluténérzékenyek sem maradnak ki a jóból, a kenyeret helyettesítsék burgonyával!  Az íze, így is isteni!
 
Hozzávalók:
1,5 kg fürtös uborka
1 csokor kapor
1 csokor meggyfa levél
1 db 3 literes befőttes üveg
1 kis szelet kenyér és ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása