Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Sárgadinnye saláta olaszosan


A nyári kánikulában jól esik egy hűs vacsora, ilyenkor remek ötlet a sárgadinnye saláta. Pofonegyszerű és nem kell hozzá sok hozzávaló. Milyen az íze? A sós és az édes keverékének tökéletes harmóniája. Mitől olasz? Nos, a menta és a füstölt sonka hozzá párosítása a dinnyéhez hozza el a mediterrán ízvilágot.



Hozzávalók:
/2 főre/
1  db sárgadinnye
20 dkg pármai sonka
menta





Elkészítés:
A dinnye belsejét és a sonkát kockára vágjuk, majd az apróra vágott mentával összekeverjük.


Tojás muffin


Hogyan lehet a tojásrántottát feldobni? Egy kis köménymagos edami sajttal, füstölt sonkával és a felvert tojást muffin formába öntjük és tíz perc alatt a sütőben megsütjük. Más-e az íze? Igen, egy kicsit egybe sültebb és tömörebb. A látvány önmagáért beszél, hogy mennyire tesszük gusztusossá az rajtunk múlik. Ne feledjük, az apró figyelmesség mindenkit feldob.


                                                                                     Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:
5 tojás
5 dkg köménymagos edami sajt
szilikonos muffin sütőforma
só, bors
5 dkg füstölt sonka
1-2 paradicsom
1 paprika
1/2 fej lilahagyma







Elkészítés:
A tojásokat egy mélytányérban felverjük, meghintjük sóval és borssal, majd villával habosra verjük. A sajtot és a sonkát felvágjuk és a tojásba tesszük, majd  beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Köretként az összevágott zöldséggel fogyasztjuk.


Tipp: Tálaláskor szebben mutat, ha minél több színű zöldséget teszünk mellé és egy kis színes borsot darálunk rá.
süti beállítások módosítása