Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. aug 19.

Juhtúrós csirkemell baconbe göngyölve

írta: Varázslat fakanállal
Juhtúrós csirkemell baconbe göngyölve

"Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága."
/ Anthelme Brillat-Savarin/



Egyik kedvenc családi receptem következik most, ajánlom mindenkinek, mert érdemes kipróbálni. Leveszi a lábáról az embert az ízek harmóniája, a jellegzetes juhtúró íze, amit megspékelünk egy kis apróra vágott póréhagymával, remekül illik a baconhöz és a csirkemellhez. Nálunk mindenki szereti, a kicsik és nagyok egyaránt. Bármilyen köret illik hozzá akár egy rizibizi, petrezselymes krumpli, vagy  a krumplipüré. Elárulok egy titkot, az egyik este csak frissen készített házi csalamádéval ettem és így is isteni volt. Ha vendégek jönnek? Előkerül a hosszú fatál és azon sorakoznak fel az ínycsiklandozó tekercsek, a jó étel és a hozzáválasztott borok már ...
Tovább Szólj hozzá

2012. aug 18.

Szilva-barack vegyes dzsem, azaz üvegbe zárt ízek

írta: Varázslat fakanállal
Szilva-barack vegyes dzsem, azaz üvegbe zárt ízek

 

lekvár2

Hallottál már az öröm főzésről? Nem? Akkor elárulom a titkot, nálunk a családban, azt jelenti, hogy az ajándékba kapott alapanyagokból készítünk ételt. Öröm főzés, mert gondolt ránk valaki és hozott nekünk például frissen szedett zöldborsót, zöldbabot vagy tököt, mert volt felesleg a kertjében, vagy pár cső édes kukoricát egyszerűen azért, mert gondolt ránk. Jelen esetben szilva és barack érkezett Pestre hozzám, méghozzá igazi madárlátta, mert 150 km-rel arrébb termett és ajándékba szedték nekem. Mi lett belőle? Nagyon megörültem neki, kapva kaptam az alkalmon és dzsemet főztem. Ki ne szeretné a házi lekvárt vagy dzsemet? Nekem mindig a gondos kezek jutnak az eszembe, aki veszik a fáradságot és szívüket lelküket ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása