Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. aug 26.

Csokoládé muffin

írta: Varázslat fakanállal
Csokoládé muffin


Most nem egy hagyományos sütögetős muffin  következik, hanem igazi finom csokoládé, ajánlom az "Gombóc Artúrok" figyelmébe. Régóta foglalkoztat a csoki, a nyár elején töltött csokikosarakat is  készítettem, most egy egyszerűbb és gyorsabb finomságot találtam ki. Az ínyencek ne hagyják ki, mert élni tudni kell.


Hozzávalók:
2 tábla étcsoki
1 dl tejszín
szilikonos muffin formák
sárgadinnye
1 vanília rúd

Elkészítési idő:  45 perc

Elkészítés:
A csokit egy nagy konyha késsel kisebb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy lábasba és hozzáadva a tejszínt és a vanília rúd belsejét belekaparva felolvasztjuk. Közben érdemes kavargatni, hogy nehogy megkapja az alját és fontos, hogy ne forraljuk fel. Az apróra vágott sárgadinnyéből a ...
Tovább Szólj hozzá

2012. aug 25.

Pikáns cukkini krémleves

írta: Varázslat fakanállal
Pikáns cukkini krémleves


A cukkini  ideális választás, mert szinte mindenhez használható, éppen ezért rajtunk múlik, hogy milyen ízvilágot teremtünk belőle. Szereted a leveseket? Én igen és pár éve a krémlevesek rabja lettem, gyakran kísérletezek ki újabb és újabb ízeket, tehát megyek az ösztöneim után. Így született meg az egyik hétvégén ez a leves, ami nekem bejött. Természetesen másokkal is megkóstoltattam és nekik is ízlett. Könnyed és krémesen lágy, pikánssá a színes borssal varázsoltam, a bátrabbak próbálják ki Cayenne őrölt borssal. 


Hozzávalók:

2 db nagyobb cukkini
1 nagy burgonya
2 cikk fokhagyma
só, színes bors, 
delikát/ Podravka gluténmentes
2 ek. liszt/ kukorica keményítő
1 kis csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
250 ml tejszín
1 ...
Tovább Szólj hozzá

2012. aug 22.

Choco-Story avagy a csokoládé Brugge-ben

írta: Varázslat fakanállal
Choco-Story avagy a csokoládé Brugge-ben

Köszönet Barbinak a feledhetetlen közös élményért!


Kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, a lukas csokoládé. Na honnan ismerős ez?  Igen megvan,  Gombóc Artúr sorolta fel, hogy milyen csokit szeret, természetesen mindet. Ti, hogy vagytok vele? Én régebben csoki függő voltam, ma már az ínyencebb csokikat szeretem és ritkábban eszem. Mindig foglalkoztatta a fantáziámat a belga csoki és bonbon, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy hónappal ezelőtt lehetőségem nyílik arra, hogy az egyik legszebb belga városban Brugge-ben megnézhetem a Choco-Story-t, az egyik leghíresebb csoki múzeumot. A három szintes múzeumban igazán interaktív kiállítás volt. ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása