Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. okt 14.

Házi lecsó télire

írta: Varázslat fakanállal
Házi lecsó télire

 
Szeretem a házi készítésű dolgokat, akár ha lekvárról, befőttről, sóba eltett vadzellerről, csalamádéról vagy éppen lecsóról van szó. Jó érzés úgy leemelni a polcról, hogy tudjuk mi van benne, hiszen mi készítettük. Régebben mindig örültem, amikor ajándékba kaptam egy-egy ilyen finom üveg csemegét, ma még jobb, mert én is ajándékozom szűk családi és baráti körben. Ne feledjétek mindig jól jön az üvegbe zárt nyár íze, ezért aki érez magában kedvet hozzá, használja ki az őszi hétvégéket és tegyen el télire egy kis lecsót. Jó főzőcskézést!
 
  Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1 kg paprika
4 nagy fej vöröshagyma
olaj, só, bors
1 e.k. cukor
nátrium-benzoát
 
 
Elkészítés:
A ...
Tovább Szólj hozzá

2012. okt 13.

Kárpáti borzaska

írta: Varázslat fakanállal
Kárpáti borzaska


Egyik kedvenc ételem a kárpáti borzaska, amit többféleképpen lehet elkészíteni, ezért az íze egy kicsit változhat tájegységenként. A családi receptem nagyon egyszerű és pillanatok alatt kész van. Szeretem frissen sütve melegen, de természetesen, ha kihűlt akkor is nagyon finom. Milyen köretet ajánlok hozzá? Illik hozzá minden, amit szeretünk például rizibizi, krumplipüré, petrezselymes krumpli   vagy akár egy könnyed saláta egy kis  olívabogyóval és egy kicsi tokaji balzsamecettel. Jó étvágyat!

Hozzávalók:
/ 4 főre/
2 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
gluténmentes liszt
15 dkg trappista sajt
80 dkg csirkemell

Elkészítés:

A  húst felszeleteljük egy kicsit megsózzuk, burgonyát megtisztítjuk és egy nagyobb lyukú ...
Tovább Szólj hozzá

2012. okt 09.

Paradicsomos mozzarellás csirkemell

írta: Varázslat fakanállal
Paradicsomos mozzarellás csirkemell

Kíváncsi voltam a véleményetekre, így hát az egyik ismert közösségi oldalon szavazást indítottam, a juhtúrós baconbe göngyölt csirkemell szállt ringbe a mozzarellás csirkemellel. Legnagyobb meglepetésemre az utóbbi győzött, így utólag titkon bevallom én a sztrapacska szerelmese vagyok. Eleget téve így az ígéretnek, jöjjön hát az olaszos ízvilágú könnyen elkészíthető csirke, amelyhez kukoricás rizst választottam köretként. A receptet bátran ajánlom a teremtés koronáinak is, mert egyszerűen nem lehet elrontani és a csajokat könnyen levehetik vele a lábukról.

Elkészítési idő: 50 perc

 

  Hozzávalók:

80 dkg filézett csirkemell
4db paradicsom
30 dkg mozzarella
375 dkg hosszú szemű fehér rizs
340 g konzerv ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása