Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. nov 04.

Van jó oldala a lisztérzékenységnek?

írta: Varázslat fakanállal
Van jó oldala a lisztérzékenységnek?


Egy átlagosnak tűnő esős szombat délutánon egy előre megbeszélt találkozóra siettem egy pesti cukrászdába. Miért olyan különös ez? Számtalanszor van, hogy az ember ismerősökkel, barátokkal találkozik. Ez most egy új szituáció volt olyan, mint amikor az első napodat töltöd az új munkahelyeden. Kíváncsi voltam és egy hangyányit izgatott, hogy milyen lesz, mert ahová igyekeztem ott nem ismertem senkit. Egyetlen dolgot tudtam, hogy mégis van közös vonás bennünk, mégpedig az, hogy a jelenlévők között mindenki lisztérzékeny lesz.


Miért fontos ez? Mert már több, mint négy hónapja tudom a tényt, hogy én is lisztérzékeny vagyok, de eddig nem ismertem magamon kívül egyetlen, ilyen embert sem. A világhálón kerestem rá és találtam ...
Tovább Szólj hozzá

2012. okt 30.

Kakaós csiga

írta: Varázslat fakanállal
Kakaós csiga



A múlthéten kaptam egy receptötletet az egyik kedves ismerősömtől. Valószínűleg, amikor meglátta a guszta képet a világhálón nagyon megtetszett neki és én jutottam róla az eszébe, ezért rögtön elküldte nekem e-mailben. Kaptam hát egy frappáns kollázsos képet egy kakaós csiga készítéséről, de recept leírás nélkül. Hogy, hogyan? Igen jól olvastad recept leírás nélkül. Kakaós csigát látván ránézésre tudtam, hogy nekem is készítenem kell egy ilyen kakaós csodát. Elővettem hát az őszi szabadságom első napján a családi receptkönyvet és megkerestem benne a kelt tészta receptjét. Az igazi könnyű kelt tészta elkészítése nagy figyelmet és precizitást igényel, bevontam hát a sütésbe az édesanyámat, hogy olyan fortélyokat ...
Tovább Szólj hozzá

2012. okt 29.

Füstös sütőtök krémleves

írta: Varázslat fakanállal
Füstös sütőtök krémleves


Szeretitek a sütőtököt? Én igen és az édeskés ízével bátran lehet játszadozni, attól függően, hogy mit készítünk belőle. Tavaly ősszel készítettem először sütőtök krémlevest, akkor választottam a füstölt szalonna ízére épülő kicsit édeskés, de főként pikáns ízvilágot. Idén nem volt hát kérdés, hogy újra elkészítem a levest, az igazi ízharmónia kulcsát most találtam meg. Fogadjátok hát szeretettel a füstös sütőtök krémlevest. Jó étvágyat hozzá!


                                                                                                            Elkészítési idő: 50 perc


Hozzávalók:
1 db nagy sütőtök
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolbász
15 dkg trappista ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása