Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2012. dec 28.

Székelykáposzta

írta: Varázslat fakanállal
Székelykáposzta


Az ősszel gyalult káposztát tettem be cserép  hordóba savanyú káposztának. Finom ropogós lett íze karácsonyra, így azt gondoltam, hogy ideje felhasználni és főzzünk hát székelykáposztát. A káposzta tele van C- vitaminnal,  mindenkinek ajánlom, ezt az egyszerű receptet.


Hozzávalók:
/ 4 főre/

50 dkg sertés hús
50 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
olaj

Elkészítés:

Elsőként a pörköltöt tesszük oda. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és rögtön egy fél pohár vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amelyet kevergetés mellett átsütünk, majd tetszés szerint adunk hozzá még vizet és jöhetnek a fűszerek, egy kis ...
Tovább Szólj hozzá

2012. dec 27.

Citromos keksz gluténmentesen

írta: Varázslat fakanállal
Citromos keksz gluténmentesen


Karácsonykor gondolt rám San Lorenzo a szakácsok védőszentje, mert a fa alatt  konyhai ajándékok is voltak. A mai napig nagyon szeretem az olasz kekszeket, bár már megtanultam gluténmentesen finom kekszeket sütni,  a nagy szívfájdalmam  az volt, hogy külsőre egyik sem fog úgy kinézni, mint a bolti aprócska kekszecskék. Ezt a tényt nem említettem senkinek, de csodák csodája egy biscotti készítő szerkentyűt kaptam 20 féle cserélhető formázó fejjel. Ott álltam hát karácsony másnapján és mint egy kislány neki láttam a keksz gyártásnak igaz, hogy süti volt otthon bőven. Először túl híg lett a tészta elfolyt  a keksz, aztán meg túl sűrű lett és rajta a ragadt a kinyomó fejen. Így történt hát, hogy 5 tálca csillag alakú ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása