Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Gesztenyés party muffin



Szilveszter alkalmából egy családi gesztenyés muffin recept következik. Nagyon szeretem a muffin recepteket,  mert annyira könnyű elkészíteni, hiszen egy-két kevergetés, majd betesszük a sütőbe és már kész is van. Ez a gesztenyés változat egy kicsit feldíszítve igazi party muffin lehet egy szilveszteri házibuliban.

Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza
5 dkg liszt /gluténmentesnek a Mantlert ajánlom/
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 ek. fehér rum
2 ek. baracklekvár
5 dkg cukor
2 tojás
 1 tk. sütőpor


Elkészítés:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és összekeverjük a gesztenyével, a vajjal, a lekvárral, a rummal, a tojással és  végül apránként hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett a cukrot, a lisztet és a sütőport. A csomómentesre kevert tésztát  a muffin formákba tesszük és előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Tetejét egy kis olvasztott csokoládéval megkenjük és díszítő cukorgyöngyöket és szíveket szórunk rá.

Levendulás csokoládészív és Gordon Ramsay


Az év méltó befejezéseként tegnap igazi gourmand délutánt tartottunk. A legjobb barátom egy hatalmas Gordon Ramsay szakácskönyvvel megjelent az ajtómban és hol angol recepteket fordítottunk, hol főzőshow-kat néztünk és közben megvitattuk az élet nagy dolgait. Természetesen az ínyenc falatok sem maradhattak el egy kis hazai pálinkával fűszerezve. A levendulás csokoládészív  meglepetés volt a számára, mert tudtam, hogy rajong a különleges ízesítésű csokoládéért. Ezzel a gesztussal köszöntem meg, hogy régóta a legjobb barátom és  remélem, ezen az emléken mosolygunk majd, akkor is, amikor bottal sétálunk egymás mellett.

Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
1/2 rúd vanília belseje
4 ek. 22% főzőtejszín
2 kk. levendula

A receptet szeretettel ajánlom Tigrisnek!


Elkészítés:
A tejszínben egy-két percig főzöm a levendulát és a vaníliát, majd hozzáadom az apróra tört csokoládét és felolvasztom benne. A forró csokoládét szív alakú muffin formákba öntöm, amiket csak félig töltök meg, majd egy órára  a fagyasztóba teszem. Szobahőmérsékleten egy félóra alatt kienged a csokoládé, az ízhatást még fokozhatjuk, ha egy kis ananász sorbetet teszünk mellé tálaláskor. Díszítésként tortadíszítő szíveket és tejcsokoládé forgácsot használhatunk.





süti beállítások módosítása