Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2013. már 13.

Csokis madeleine

írta: Varázslat fakanállal
Csokis madeleine


A kellemes hangzású francia süteménnyel először egyetemista koromban találkoztam. Bevallom magyar szakosként Marcel Proust Az eltűnt idő nyomában című regényében, mindig csak a süteményes jelenetig jutottam el, amely oly híressé vált a könyvből. Az elbeszélő egy madeleine- nek nevezett süteményt merít a teájába és az íze felidézi a gyermekéveinek hangulatát. Hol találkoztam újra ezzel a süteménnyel? Egyik este örömsütést csináltunk, nagynéném csak annyit mondott készítünk madeleine-t, tetszeni fog neked. A lisztet, Heni ötletére kicseréltük pudingra, így gluténmentes lett a francia finomság. A madeleine-nek, ami húsz perc alatt elkészült, rá fél órára már csak morzsája maradt.

Hozzávalók:
2 csomag étcsokoládés pudingpor
...
Tovább Szólj hozzá

2013. már 12.

Csokoládé fondant Gordon Ramsay receptje alapján

írta: Varázslat fakanállal
Csokoládé fondant Gordon Ramsay receptje alapján


Mivel lehetne egy egy éves gasztroblog szülinapot ünnepelni? Hát persze, hogy Gordon Ramsay-vel és egy csupa csokis finomsággal. Életemben először készítettem forró csokoládé fondant és isteni lett az íze. Finom langyos csokoládés tészta rögtön elolvadt az ember szájában. Bevallom egyetlen szépséghibája lett, mert 2 percre még visszatettem a sütőbe, hogy ez a tészta még tuti nem jó.  Hogy mi az? Amikor elvágtam a forró csokoládé nem folyt ki a sütiből, mindenesetre legalább nem úgy jártam, mint a sztár főzős műsorban az egyik celeb, akinek összeesett. Először egy kicsit elszomorodtam, hogy nem lett tökéletes, de amikor azt láttam a család öt perc alatt eltünteti az egészet, már nem zavart. Jól sikerült, tehát a Gordonos ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása