Póréhagymás-sonkás csőben sült tészta
Itt tavasz vagy inkább itt a nyár? Elég szeszélyes az időjárás, mindenesetre itt van a poréhagyma szezonja, amit nemcsak azért szeretek, mert olcsó alapanyag, hanem mert sok mindenbe felhasználható. Egy jó kis hagymalevest bármikor gyorsan meg lehet főzni vagy egy sima tojásrántottát is fel lehet vele dobni. Ez alkalommal jénaiban sült tésztát bolondítottam meg vele, a megpirított póréhagyma és a füstölt sonka remek ízharmóniát teremtett.
Hozzávalók:
500 g csavart tészta
/gluénmentesnek a Pasta d'oro tészta/
/gluénmentesnek a Pasta d'oro tészta/
200 ml főzőtejszín
1 db póréhagyma
2 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg krémfehérsajt
só, bors, kakukkfű
csípős curry
Elkészítés:
1. A tésztát forrásban lévő vízbe öntjük, csipetnyi sót szórunk a ...