Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Levendula kézműves fagylalt, az ízek harmóniája



Idén is vágytam különleges ízű fagylaltra, egyszer csak szembe jött velem egy forró nyári szombat délutánon a körúton. Az már csak hab a tortán, hogy a levendula az egyik kedvencem és gyakran használom bonbon készítéskor.


 A Levendula fagyizó külsőre is megragadott, az előtte fehérre festett székekkel, kerékpárral és nagy levendula mezőt ábrázoló festménnyel, bent  a fehér és lila  színekkel  és az eredeti kiegészítőkkel.


Az üzletben a bőség zavara fogadott, hirtelen alig tudtam választani a sokféle fagyi közül. 


A fagylaltok nem tartalmaznak mesterséges színezéket és aromákat, valamint bűnözhetnek az ételallergiások is , mert glutén-, cukor-, tej- és laktózmentes fagylalt is van.


Megkóstoltam  a karamellizált fügét, a mentás málnát, a levendulás citromot. Nagyon finom volt az ízük, így egy hét után tegnap este szintén visszatértem és nem tudtam ellenállni a virágméznek pirított fenyőmaggal, a tihanyi camambertnek és a tokaji aszú teljesen levett a lábamról.


 Jó választás volt és tetszett a barátnőmnek is, akit szeretettem volna ezzel a finomsággal megismertetni. Ajánlom minden ínyencnek a Levendula fagyizót, hiszen nincs is jobb egy baráti beszélgetésnél, miközben hűsítő fagylalttal kényeztetjük magunkat, hiszen élni tudni kell.






Bazsalikomos görögdinnyés limonádé



A nagy melegben jól esik egy pohár hideg frissítő ital. Szétnéztem ma az egyik budapesti strandon, ahol a névnapomat ünnepeltem a hideg vizes medencékben. Mindenhol cukros jéghideg üdítőket kínáltak, még az ízesített limonádékat is szörppel dobták fel. Úgy döntöttem itthon továbbra is maradok a jól bevált házi receptemnél és a bazsalikomos dinnyés hűsítő az, ami valóban felfrissít. Mi cukor és édesítő nélkül fogyasztottuk ezután a kellemesen eltöltött nap után; bár az igaz, hogy pecsenyére sült háttal.

Hozzávalók:
2-3 citrom
1/5 liter mentes vagy szénsavas ásványvíz
egy adag jégkocka
10 dkg görögdinnye
egy nagy csokor bazsalikom levél


Elkészítés:
Egy nagy kancsóba beleöntjük a vizet és beletesszük a megmosott bazsalikom leveleket. Két nagyobb  kanál segítségével egy kicsit megnyomkodjuk  a bazsalikom leveleket, hogy az íze intenzívebb legyen. Betesszük a hűtőbe egy-két órára. A görögdinnyéből tetszőleges mennyiségű golyókat vágunk ki, majd a citromot felkarikázzuk. A hideg bazsalikomos vízbe beletesszük a citrom karikákat és a dinnyegolyókat. Tálaláskor teletesszük jéggel és még egy kicsi citrom levet facsarunk bele. Az édesszájúak egy kis folyékony édesítővel vagy cukor sziruppal édesíthetik.


Jó hűsölést!
süti beállítások módosítása