Varázslat fakanállal

Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

2013. már 10.

Varázslat fakanállal első születésnap

írta: Varázslat fakanállal
Varázslat fakanállal első születésnap


Ma van az első gasztroblogger születésnapom, hihetetlen az érzés, hogy már eltelt egy év. Emlékszem egy évvel ezelőtt influenzásan feküdtem, amikor kipattant az ötlet a fejemből, hogy valami kreatívat kellene csinálni. Így indult hát, aztán rá egy hónapra sütisütő verseny volt a cégnél, azt gondoltam, hogy szeretném megnyerni. Végül én lepődtem meg a legjobban, amikor átvettem a nyeremény jegyeket macaron készítő kurzusra és egyben egy gasztroblogger barátság kezdete is volt. Az élmények sorra következtek olívaolaj kóstolótól kezdve akár Brugge-ben lévő csokoládé kóstolásig.

Köszi a képeket!

Sok pozitív dolog történt: az irodában kenyérrecept várt az asztalon egyik reggel, az egyik barátnőtől ajándékba kaptam kenyérsütő ...
Tovább Szólj hozzá

2013. már 10.

Őszibarack leves

írta: Varázslat fakanállal
Őszibarack leves


Ki ne szeretné a gyümölcslevest? Nemcsak a gyerekek kedvence. Az ősszel eltett nap érlelte barackok akadtak a kezembe, a hosszú tél után mindenki vágyik a vidám színekre, így jutott eszembe az édeskés könnyed leves ötlete. Hiszen ez a recept bármikor elkészíthető, ha nem a nyári gyümölcs szezonban készítjük el, akkor őszibarack befőttet használjunk hozzá, természetesen a finom ízén ez nem változtat.

Hozzávalók:
1 kg őszibarack / vagy 2 üveg őszibarack befőtt
2 dl 20 %-os főzőtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 rúd fahéj
1 narancs héja
1/2 narancs leve
1-2 ek. kristály cukor

A gyümölcsöt meghámozzuk, majd  apróra vágjuk és egy fazékba tesszük,annyi vizet öntünk rá, hogy az félig ellepje. Ha befőttet használunk a levét ...
Tovább Szólj hozzá

2013. már 06.

A szarvasagancsos vadásztőrök titka

írta: Varázslat fakanállal
A szarvasagancsos vadásztőrök titka


Ragyogóan sütött a nap az első márciusi szombat délután, ezért gondoltuk kirándulunk egyet a Bükk-fennsíkon és hazafelé beugrunk egy iparművészeti kézműveshez. Az ötletgazda az apám volt, aki amikor már indulóban voltunk közölte, hogy neki van egy ismerőse a szomszédos településen, aki szarvasaganccsal díszített vadásztőröket és evőeszközöket készít. Egyediek és szépek, csak bátran ugorjunk be Sanyi bácsihoz és nézzük meg a kézműves készletét és ha már ott járunk természetesen le is fotózhatnám őket.


Kirándulásból hazafelé arra vettük az irányt, azonban instrukcióban nem szerepelt utca és házszám, csak annyit tudtunk, hogy hol kell lefordulni abba a bizonyos utcába. Mi lesz ha eltévedünk Balatonban? (A Bükk-hegységben ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása