Citromhabos vörösáfonyás cupcake

cupijo (1)

Sokan nem tudják, hogy miben különbözik a cupcake a muffintól.  Az alapvető  különbség nemcsak az, hogy a cupcake látványosan díszített hanem, hogy a tésztája inkább a piskóta tésztára hasonlít, több benne a tojás, kevesebb  az élesztő.  A finom omlós tésztának tökéletes keretet ad  a krémes díszítés. Ajánlom ajándékba szülinapra, családi ünnepekre vagy akár jó ötlet közös dekorálós konyhai  bulinak. A remek hangulat mellett  az elkészült  csinos desszert már csak hab a tortán!

Hozzávalók:

Tésztához:
10 dkg vaj
¾ bögre cukor
3 tojás
1 bögre liszt
/Schar Mix A/
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
2-3 kanál víz
egy kis friss citrom leve
kék és piros ételfesték

 2014-04-06 10.51.39

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban a lágy vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a tojásokat  és habverővel simára keverjük. Majd  apránként adagolva hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.  Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és ízlés szerint a friss citrom levét is belefacsarhatjuk, végül belekeverjük a  maréknyi  aszalt vörösáfonyát. Fém muffin sütőbe papír kapszlikat teszünk és egy evőkanál segítségével  belekanalazzuk  a tésztát a formákba.  Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

 2014-04-06 10.48.29

 Krém elkészítése:

Lágy vajat  habosra keverjük a cukor egyik felével, aztán hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és kézihaberő segítségével felverjük miközben apránként hozzáadjuk a maradék porcukrot. Ízlés szerint ízesítjük a habot friss citrom levével. Különböző színű ételfestékkel színezzük  a krémet és habzsákba töltjük, majd  különböző mintákat  formázva díszítjük a kihűlt cupcake-k tetejét. Díszíthetjük cukorgyönggyel vagy csokoládé forgáccsal.

2014-04-06 10.44.44

Minél színesebb és díszesebb  annál szebb!

2014-04-06 10.50.08

Jó étvágyat!