Citromhabos vörösáfonyás cupcake
Sokan nem tudják, hogy miben különbözik a cupcake a muffintól. Az alapvető különbség nemcsak az, hogy a cupcake látványosan díszített hanem, hogy a tésztája inkább a piskóta tésztára hasonlít, több benne a tojás, kevesebb az élesztő. A finom omlós tésztának tökéletes keretet ad a krémes díszítés. Ajánlom ajándékba szülinapra, családi ünnepekre vagy akár jó ötlet közös dekorálós konyhai bulinak. A remek hangulat mellett az elkészült csinos desszert már csak hab a tortán!
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg vaj
¾ bögre cukor
3 tojás
1 bögre liszt
/Schar Mix A/
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
2-3 kanál víz
egy kis friss citrom leve
kék és piros ételfesték
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban a lágy vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a tojásokat és habverővel simára keverjük. Majd apránként adagolva hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és ízlés szerint a friss citrom levét is belefacsarhatjuk, végül belekeverjük a maréknyi aszalt vörösáfonyát. Fém muffin sütőbe papír kapszlikat teszünk és egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a tésztát a formákba. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
Krém elkészítése:
Lágy vajat habosra keverjük a cukor egyik felével, aztán hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és kézihaberő segítségével felverjük miközben apránként hozzáadjuk a maradék porcukrot. Ízlés szerint ízesítjük a habot friss citrom levével. Különböző színű ételfestékkel színezzük a krémet és habzsákba töltjük, majd különböző mintákat formázva díszítjük a kihűlt cupcake-k tetejét. Díszíthetjük cukorgyönggyel vagy csokoládé forgáccsal.
Minél színesebb és díszesebb annál szebb!
Jó étvágyat!