Baconös rakott spárga

DSCF2600

Még nem kóstoltál igazán finom spárgát?  A titok nyitja az elkészítésében rejlik azaz, hogy milyen ízvilágot társítunk hozzá. Természetesen fontos, hogy kellőképpen előfőzzük, majd ropogósra süssük. A zöld spárga jellegzetes ízéhez passzol a bacon és fokhagyma, az őrölt szerecsendió virága pedig már csak hab a tortán. Valójában a finom spárga elkészítése gyerekjáték, ezért fogyasszuk bátran, hiszen még  a szervezet méregtelenítésében is segít.

Hozzávalók: 250 g spárga
15 dkg bacon
4. ek olaj
5 dkg trapista sajt
1,5 dl főzőtejszín
4-5 ek. tejföl
3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
egy nagyobb marék karfiol
só, őrölt szerecsendió virága

Elkészítés:

Mossuk meg a zöld spárgát, vágjuk le a végeit, majd enyhén sós vízben a karfiollal együtt  10 percig pároljuk. Szűrjük, majd csepegtessük le. A jénai tál falát kenjük ki olajjal és béleljük a bacon szeletekkel. A spárgákat egyenletesen oszlassuk el a jénaiban a karfiollal és szórjuk meg fokhagymával.

DSCF2574

A tejszín a tejföllel keverjük össze, majd fűszerezzük meg sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendió virággal. Végül öntsük az öntetet a spárgára és reszeljünk rá sajtot.

 

DSCF2577

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig  alufóliával lefedve sütjük, majd 10 percig pirítjuk.

DSCF2585

Jó étvágyat!

DSCF2617