Kardamomos szilvaleves: a gluténmentes előétel!
Te is leves függő vagy? Számomra ha előétel, akkor az leves! A tartós életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, hanem fokozhatja az ember kreativitását! Új receptek kitalálása, majd tesztelése, főleg ha az sikerélményt okoz, megerősíti az embert abban, hogy jó úton jár. Minden nézőpont kérdése, hiszen minden rosszban van valami jó, csak meg kell találni benne. Következik a könnyen elkészíthető, a szilvától édeskés a kardamomtól pedig fűszeres leves!
Hozzávalók:
1/2 kg szilva
1 tk. kardamom
1 csomag vaníliás puding (gluténmentes)
5 dkg 80%-os étcsokoládé
1 dl vörösbor
2 liter víz
Elkészítés:
A szilvát egy szűrőben folyóvíz alatt alaposan átmossuk, majd kimagozzuk. Körülbelül két liter vízben puhára főzzük és ízesítjük a kardamommal. Botmixer segítségével félig összeturmixoljuk, maradhatnak benne szilva darabok, valamint 1 dl vörösbort öntünk bele. Egy kisebb tálban a vanília pudingport a leves forró levével csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Kevergetés mellett felfőzzük és amikor kellőképpen besűrűsödött a pudingtól, akkor kész is van.
Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk, az édesszájúak a tetejére reszelhetnek egy kis étcsokoládét!
Jó étvágyat!