Kardamomos szilvaleves: a gluténmentes előétel!

DSCF4654

Te is leves függő vagy? Számomra ha előétel, akkor az leves! A tartós életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, hanem fokozhatja az ember kreativitását! Új receptek kitalálása, majd tesztelése, főleg ha az sikerélményt okoz, megerősíti az embert abban, hogy jó úton jár. Minden nézőpont kérdése, hiszen minden rosszban van valami jó, csak meg kell találni benne. Következik a könnyen elkészíthető, a szilvától édeskés a kardamomtól pedig fűszeres leves!

DSCF4661

Hozzávalók:
1/2 kg szilva
1 tk. kardamom
1 csomag vaníliás puding (gluténmentes)
5 dkg 80%-os  étcsokoládé
1 dl vörösbor
2 liter víz

DSCF4638

Elkészítés:
A szilvát egy szűrőben folyóvíz alatt alaposan átmossuk, majd kimagozzuk. Körülbelül két liter vízben puhára főzzük és ízesítjük a kardamommal. Botmixer segítségével félig összeturmixoljuk, maradhatnak benne szilva darabok, valamint 1 dl vörösbort öntünk bele. Egy kisebb tálban a vanília pudingport a leves forró levével csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Kevergetés mellett felfőzzük és amikor kellőképpen besűrűsödött a pudingtól, akkor kész is van.

DSCF4652

Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk, az édesszájúak a tetejére reszelhetnek egy kis étcsokoládét!

DSCF4660 (1)

Jó étvágyat!