Szilvás-mákos pite alakbarát formában!

 

DSCF4689

A lisztérzékenységem előtt pékárút ettem pékárúval és ha az ha evésről volt szó nem ismertem mértékletességet. Ma már tudatosan odafigyelek arra, hogy mit eszek! Igyekszem sütéskor magliszteket használni, mert azoknak a szénhidráttartalma alacsonyabb, viszont rostban igen gazdagok. Árban pedig nem sok különbség választja el őket a gluténmentes lisztektől, sajnos egyiket sem mondhatjuk olcsónak.
Önszántamból már egy éve szinte teljesen lemondtam a cukorról is. Megtanultam azt, hogy minden fejben dől el! A titok nyitja a tartós életmódváltás és az ember még jobban érzi magát a bőrében. Bátran ehetünk, ha jól esik csak nem mindegy, hogy mit és mikor.
Igaz a mondás az vagy, amit megeszel!

DSCF4710

Hozzávalók:
5 dkg 80% -os étcsoki
10 dkg Rama/Liga vaj  (laktózmentes)
5 dkg mákliszt
3 dkg amaránt liszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csipet só
30 dkg szilva

DSCF4711

Elkészítés:
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal. Legegyszerűbb módja a mikróban mélytányérban folyósra melegíteni, ebben az esetben a melegítés során  alul van a vaj és a felül a csoki.
A liszteket, a cukrot, a sütőport, a csipetnyi sót és a három tojást hozzáadva a felolvasztott csokival és vajjal csomó mentesre keverjük. A tésztát vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe vagy bármilyen szilikon formába öntjük, végül a tetejét megszórjuk a kimagozott szilvával. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

DSCF4685 (1)

Tálaláskor a cukor imádók egy leheletnyi porcukrot hinthetnek rá, de anélkül is megállja a helyét!

DSCF4705

Jó étvágyat!