Ham and eggs klasszikusan és újragondolva
Mi legyen a reggeli? Mit eszünk vacsorára? Ismerős kérdések ugye? Sokszor hajlamosak vagyunk a konyhában túlbonyolítani a dolgokat. Pedig sokszor nagy sikert arathat egy régi klasszikus. Egyik ilyen nagy kedvencem, a hagyományos sonkás tükörtojás azaz, ahogyan az angolok hívják ham and eggs.
Lehet, hogy ez neked túl egyszerű? Akkor fokozhatod az ízeket, ha megszórod egy kis füstölt sajttal és őrült lestyánnal, aminek az íze a friss zellerre emlékeztet. Nemcsak kiváló reggeli ötlet, hanem vacsorára is jól eshet!
Klasszikus ham and eggs:
Hozzávalók: /2 főre/
5 tojás
10 dkg gépsonka
olaj
só
Elkészítés:
A serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd beletesszük a sonkát és egy kicsit megpirítjuk. Végül ráütjük a tojásokat és fedő alatt megsütjük. Ízlés szerint sózzuk.
Melegen tálaljuk és akkor igazán finom az íze, ha a tükörtojást kettévágva lágy a sárgája.
Ham and eggs újragondolva:
Ugyanúgy készítjük el, mint a hagyományosat, csak reszelünk bele füstölt sajtot vagy vágunk bele füstölt sajt szeletet. Végül pedig megszórjuk lestyánnal.
Hozzávalók: /2 főre/
5 tojás
10 dkg gépsonka
4 dkg füstölt sajt
őrölt lestyán
olaj
só
Jó étvágyat!