Citromos mascarponés mákos szelet: a cukormentes desszert

 

 

20160110_105521 (1) (1)

Az életmódváltás titka  a  kitartásunk erejében rejlik. Sokszor  tudjuk, hogy a szervezetünk számára mi az egészséges, ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak azt esszük meg. Gyakran azon az alapon engedünk az édességek csábításának, hogy  mi igenis és megérdemeljük. Miért ne tehetnénk ezt plusz kilók nélkül? Ez az a cukormentes desszert, amivel bátran bűnözhetünk.
Ezzel a recepttel szeretném megköszönni: a sok szeretetet, a közös főzős élményeket és  az olvasóim figyelmét!  Ma 4 éves a Varázslat fakanállal blog, pedig mintha tegnap kezdtem volna írni...

20160110_104738 (1)

Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg mák
10 dkg xilit
5 dkg gluténmentes kenyérliszt
5 dkg rizsliszt
(Aki nem gluténérzékeny, annak 10 dkg sima búzaliszt.)
2 tojás
10 dkg vaj
1 dl tej
½ tk. szódabikarbóna

A krémhez:
25 dkg mascarpone
8 dkg xilit
2 dl habtejszín
5 dkg mák
1 citrom reszelt héja és leve

20160110_105302 (3)

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.  A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a mákkal és a szódabikarbónával elkeverjük apránként a tejjel felváltva vajas masszához adjuk, végül tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt kerek tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A mascarponét  a xilittel alaposan elkeverjük, belereszeljük a citrom héját és beleforgatjuk a habnak felvert tejszínt. Végül a citrom levével és a mákkal ízesítjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk és 2-3 órán át hidegen állni hagyjuk. A torta tetejét ízlés szerint mákkal megszórva díszíthetjük.

20160110_105302 (1)

Jó étvágyat!